От х:

Днес в x:

Тома Томов: Тръмп ще насочи САЩ към нов курс на доминация

Могъща държава, скрита зад два океана – по този начин журналистът международник и депутат от БСП Тома Томов вижда САЩ до средата на века, ако Доналд Тръмп успее да измени курса на държавата. В студиото на „Тази сутрин” Томов подчерта, че днес сме свидетели на цялостна промяна на света, в който живеем.

По отношение на срещата на Доналд Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, той беше категоричен: „Това е историческа среща, променя една политика, която се движи в дадено направление 70 г.”. Томов направи паралел със срещата на Никсън с Мао, „който вби клин между Китай и СССР”, за да тръгне Пекин по пътя на развитие, от който не се отклонява и днес.

„Можеш ли с едно изречение да определиш Европа днес? Това, което виждаме, е пълна промяна на света, в който живеехме до момента”, смята журналистът. Той изрази мнение, че Балканите „нямат толкова светло бъдеще”, колкото някои прогнозират.

Според него името „Северна Македония” „хич не звучи добре” и е било грешка премиерът Бойко Борисов да не приеме в София македонският президент Георге Иванов, който отказва да подкрепи именно този вариант за названието на бившата югославска република.

Според Томов България трябва да се съсредоточи в себе си и да станем свидетели на промяна на политическия елит с такъв, който да е загрижен за народа си.

„Има 200 семейства, които са много добре и повече от 2 млн. души, които живеят на ръба на съществуването – и това в най-богатия клуб на света: Европа”, коментира той.

Тома Томов отбеляза, че „имаме да изпълняваме голяма историческа задача”, като се позова на Ванга, която му казала, че „трите С-та ще бъдат заедно – София, Скопие и Солун”.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини