От х:

Днес в x:

Скандал в парламента. Много им е работата, петък е...

Със скандал започна днешния петък в парламента. Причината за това станаха допълнителните точки, които мнозинството вкара в дневния ред.

Според програмата, приета в сряда, за днес освен парламентарния контрол беше предвидено депутатите да обсъдят и поправки в ГПК, внесени от червения Крум Зарков.

Управляващите обаче решиха, че преди промените в кодекса, ще обсъдят изменения в Закона за водите, Закона за МВР, както и освобождаването на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

Здравната комисия вчера прие, че той вече няма да оглавява Касата, защото от три месеца е в болнични, а ги бил уведомил, че още месец няма да може да изпълнява задълженията си поради здравословни причини.

От БСП реагираха остро на включването на допълните четири точки в дневния ред. Според Георги Свиленски вече е станало практика да се допълва програмата за работата на парламента всяка седмица.

Шефката на НС Цвета Караянчева успокои опозицията, че има достатъчно време да се разгледат всички точки от дневния ред за петък, дори и новите. Социалистите обаче не останаха доволни от отговора и и напуснаха демонстративно залата.

Йордан Цонев от ДПС също възрази, че се вкарват допълнителни точки, защото много от неговите колеги от парламентарната група в петък ще отсъстват заради големия мюсюлмански празник Рамазан Байрям и няма да мотаг да вземат отношение към законите.


 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини