От х:

Днес в x:

Волен Сидеров: Ако е последователен, Симеонов ще се заеме с шума от сватбите

"Очаквам Валери Симеонов да отиде да спре и цигански сватби, които тормозят по няколко дни наред жилищни квартали в много градове на България. Това би било последователно действие, ако се вторачим само в заведения на Слънчев бряг, е едностранно”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на „Атака” и депутат от Обединените патриоти Волен Сидеров.

Неговият съвет към коалиционния му партньор Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова е да поговорят и да се разберат. За мен е грешно през медии, през прокуратура, през институции да се разправят членове на едно и също правителство”, уточни лидерът на „Атака”.

При гласуването вчера в парламента Сидеров и още няколко депутати от „Атака” не подкрепиха внесения от Валери Симеонов доклад за 2017 г. за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020). Това не беше насочено към този, който го внася, аз съм против концепцията да има специални програми за интеграцията на група хора, това е обидно за самите роми, обясни Сидеров.

На въпрос възможно ли е наесен правителството да продължи да работи без Валери Симеонов той отговори, че управлението може без всеки, но не вижда основание за този въпрос. 

Относно проекта на Закон за българския език, внесен от Обединените патриоти, той уточни, че санкциите ще са за държавните институции, ако не използват книжовен български език. Не се отнасяло за партиите, депутатите и хората на улицата, това било въпрос на лична култура.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    2 0
    20:28, 15 юни 2018
    Ако я карат така на парче , до никъде няма да я докарат.Първо - шумът по морето , после - циганските сватби, после нещо трето. Закон има ли, има.Наредбата за обществен ред казва ли ,че след 23 часа не трябва да се вдига шум? Къде е полицията и полицаите чели ли са тази наредба и защо подминават крещящи тийнейджъри, които вдигат на главата си жилищните блокове около "Хапката" например , и на всичкото отгоре е пълно с коли ,спрели в нарушение на закона за движение и вечер и сутрин. Да не са абонирани за баничка и боза в заведението.Изобщо, закони има ,и то добри, но тези,които трябва да контролират дали се спазват , просто не работят. Но паричките си вземат редовно. И кой беше този умник Гюро, който разреши денонощен режим на баничарница?Ако не могат да озаптят клиентите си , просто няма да работят нонстоп.
Последни новини