От х:

Днес в x:

23-ма на изпит за спасители на басейн, половината искат да работят и на море

    23-ма души, преминали обучение, се явиха на изпита за спасители на басейн.

    Те преодоляха успешно практическата част, в която трябваше да преплуват 50 метра със свободен стил за максимум 50 секунди и да извлекат манекен от 50 метра разстояние за минута и 20 секунди. Сред бъдещите спасители имаше и добри постижения - единият от младежите преодоля първата дисциплина за 33 секунди, а друг изпълни втората дисциплина за минута и 2 секунди. Имената на плувците не бяха съобщени, заради новия закон за защита на личните данни.

    По-късно през деня курсантите трябва да се явят на теоретичен изпит от тест с 30 въпроса за 30 минути и медицинска част – оказване на първа долекарска помощ.

    Днешният изпит беше наблюдаван от комисия специалисти, сред които шефът на дирекция „Водноспасителна служба“ в БЧК Антон Налбантов.

    Преминалите успешно двете части на изпита, ще могат да работят като спасители на басейн. В рамките на 10 дни те ще получат сертификати от БЧК, обясни специалистът Силвия Лефтерова.

    Желаещите да работят на море пък ще трябва да завършат надграждащ курс и отново да се явят на изпит на 29 юни. По първоначална информация половината от кандидатите заявили желание.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ва
      Василев
      1 0
      15:04, 15 юни 2018
      Анто,падна си на оная работа в София.По цяло лято на море.А,бе ти си пич.
    • 2
      Еж
      ежко
      2 0
      13:17, 16 юни 2018
      Тези така наречени "спасители" са за спасяване!
    Последни новини