От х:

Днес в x:

Вълшебен е светът в Хасково от днес

    Рекорден брой танцьори ще участват на международния фестивал „Вълшебен свят“, който стартира днес в  Хасково и ще продължи до 17 юни.

    За танцовото събитие градът очаква около 4 хил. гости, от които 1500 танцьори.

    Като престижни награди от фестивала ще бъдат дадени и два вида стипендии-от най-голямата световна танцова академия Бродуей денс център в Ню Йорк и  от световната компания Степс. 

    Фестът започна с парад от площад „Свобода“ до читалище „Заря“, където стартират изявите. Успоредно с това ще има танци и на втора сцена в Младежкия център в Хасково. Тази година заради големия брой участници изпълнения ще има и на трета сцена – в зала „Дружба“. От 18:30 часа в последния фестивален ден започва Гала бест концерт, на който ще се изявят най-добрите изпълнители. Ще бъдат връчени три купи за първо, второ и трето място на участници над 18 г. Ще бъде дадена  и Купа на кмета на Хасково. Предвидени са и парични награди.

    12-тото издание на фестивала откри кметът на Хасково Добри Беливанов. „Освен, че ще танцувате Ви пожелавам и да се забавлявате, да намерите нови приятелства, да научите нови неща и да успеете да усетите красотата и уюта на нашия град. Чест е за мен да приветствам и журито на фестивала- изключителни професионалисти, които ще оценят повече от 30 вида танци. Радвам се, че този фестивал стана традиционен за Хасково, защото това показва, че тук се цени духовния живот, че Хасково е жив град живеещ в съвремието.“, каза в приветствието си към гостите и организаторите градоначалника.

    ектни излъчвания на фестивалните дни може да гледате всеки ден от 9 ч. на  видео платформата на Haskovo.net. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ви
      Виляна
      8 -21
      07:01, 15 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Тъ
      Тъпо
      31 -3
      07:52, 15 юни 2018
      Как не се спряхте с тая злоба? Работи жената, идват хиляди хора в Хасково заради фестивала. Вас точно кое Ви пречи? Кадърността, работохолизъм кое?
    • 3
      Ви
      Виляна
      9 -17
      08:39, 15 юни 2018
      къде са тези хиляди,стотици хиляди хора в града,ка... Виж коментара
    • 4
      Бо
      божко
      3 -1
      11:40, 15 юни 2018
      дайте линк към тази видео платформа
    • 5
      Go
      gost
      3 -6
      13:03, 15 юни 2018
      Га гледаш снимките също мяза че кмета открива световното по футбол. Викаш си - кмета е тука, добре, но къде е Слона?
    • 6
      Ха
      Хасковлийка
      6 -1
      20:27, 15 юни 2018
      Абе не мога да разбера,от нещо толкова хубаво и позитивно,как успявате да извлечете толкова злоба и само да плюете.И без това нищо не се случва в тоя скапан град,защо просто не се насладите на тези прекрасни,танцуващи деца.Хората го организирали,безплатно е ,какво още искате?Много жалко че залата е празна,защото тези деца са положили толкова усилия,а няма кой да ги подкрепя.
    Последни новини