От х:

Днес в x:

Майки на протест, Орфей остава без млечна кухня

Хасковският квартал Орфей остава без млечна кухня, а майките готвят протест. Досега кухнята се помещаваше в 16-та детска градина „Ежко Бежко“, но поради стартиралия ремонт там, я затварят. Нагласите бяха да се върне в гъбата на Веспрема, но там има табела, че от 18 юни се мести в сградата на Малкия бизнесцентър, където е детската кухня на 20-та детска градина.

За недоволството от местенето на млечната кухня сигнализира читателка на Haskovo.net, която изпрати гневно писмо. „Нормално ли е толкова голям квартал да карат да слиза с тези бебета в жегите дотам? От общината защо не си свършат качествено работа? Не може ли да се намери някакво помещение в района или да я сложат в ДГ 15?“, възмущава се Ина.

Недоволството от местенето на млечната кухня назрява и в социалната мрежа, където майки обявиха, че стартира подписка и протест от 11 часа утре в детска градина „Ежко бежко“. „Нека се съберем повече мамита, които имат интерес, разбира се. Заповядайте в 11 ч.“, призова Здравка Кинева.

Публикацията е събрала множество поддръжници. „Нека си отстояваме правата. Трябва ли чак там да бъде при положение, че преди беше в гъбката на Веспрем. Много е далече, нека ни чуят и намерят по-удобен вариант за нас“, пише в коментар друга майка. Не липсват и противници, които не застават на страната на недоволстващите. „Сигурна съм, че по-вкусна от домашно приготвената храна няма", пише друга майка.

Потърсени за коментар за ситуацията от община Хасково заявиха, че няма друго подходящо място в района, където може да се помещава млечната кухня. Не може да е в 15-та градина, тъй като тя е ремонтирана по проект, според който там не може да се извършва търговска дейност, каквато е раздаването на млечната кухня, срещу закупени купони. Очакванията са той да приключи до есента, което означава, че няколко месеца майките от Орфей ще трябва да ходят за храна до центъра. „Търсили сме вариант за наемане на частен обект, но няма подходящ, отговарящ на всички условия“, допълниха от кметството. От там заявиха още, че гъбката на Веспрема все още не е ремонтирана заради множество процедури и съгласувания с Областната агенция по безопасност на храните, откъдето имали редица изисквания, включително и такива, каквито не всички млечни кухни имали.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Тт
    ТТ
    37 -22
    16:24, 14 юни 2018
    Стига сте висяли цял ден по кафенетата, ами си сгответе прясна храна на децата, да усетят майчината любов.Пелени не перете и гладите, не готвите , то какво ли вършите освен цигарите и кафетата.Прахосмекачка веднъж седмично, автоматични перални,мързи ви и да мислите дори.Да не говорим,че за почистване на прозорците се сещате, когато спрете да виждате през тях.Вместо да излизате на протест, вземете да сготвите кашички,пюренца,изцедете сокчета от пресни подове.
    • Ба
      Барбарон
      6 -1
      13:35, 15 юни 2018
      Туй ще го е писала някоя стара мома в менопауза!
    • М
      М
      8 -1
      13:41, 15 юни 2018
      Вземете сгответе вие за 1.50лв.На ден 4 различни яденета .
    • Ан
      Антон
      7 0
      14:33, 15 юни 2018
      Винаги някой ще започне с това "вземете си сгответе"! Коя/кой сте вие, че ще държите сметка на родителите какво ще правят?! Моята жена не пуши и не пие кафета по цял ден, а гледа нашите деца и трябва да ви кажа, че и с готова храна от Млечната кухня не й остава време да седи и да пуши или пие кафе. Но и така да е, не бих коментирал по този груб начин. Все пак живеем в 21в. какво очаквате да се къпем 2 пъти в месеца и да не мием чинии и да не се перем ли? Басси и човека .....
      Пък и моите деца харесват храната от Млечната кухня, така че това за нас е най-важното!
    • Ха
      хасковлийка
      1 -1
      09:41, 18 юни 2018
      Млади майки, не бързайте да скачате с рогата напред срещу съвета "сгответе си". Ремонтът е в благодатен сезон, когато има разнообразни плодове и зеленчуци и то домашни /разбирам да беше през зимата, когато не може много да се разчита на магазинните, че тогава да се вайкате/. Не струва много пари, а и не отнема много време да сварите примерно картоф, морков, тиквичка, чушка и т.н и да ги пасирате с бульон, идеи и начини има много, а може и да си заварите бурканчета за седмицата. Или да направите кисЕл от буркан компот. Или да направите попара.. Така поне знаете съдържанието на храната. Щото в тия кухни са на принципа: "Слагай брашно и не жали вода". Така че, спокойно и уверено, децата няма да останат гладни..
  • 2
    Ха
    хахааааа
    19 -13
    16:37, 14 юни 2018
    Абе я им оставете кухнята там, да вземат тия кашички гарнирани с циментов прах , вар, боичка..може пък да им хареса?! ТТ хубаво казал да сготвят -въпросът е могат ли? Като ти едалече центъра и нямаш възможност за кола такси и т.н сготви, тя печтата не хапе! Моите деца като не са яли от тия брашнени каши -мъже по 2 метра станаха, сега е моделно да си говорим за здравословна храна, супер храни гледам снахата прави такива неща на внука чия, киноа . Може момичето майка й я научила. Вие освен зрънчо и солети да купувате друго знаете ли как се прави? аман бе. Аз ако съм затварям я тая готварница и край. Като я ремонтират заповядайте , как има табелки "Заведението е в ремонт" е и това е в ремот. Мръсно било студено било. Хората ще го оправят -пак не бива. Угодия няма
  • 3
    Ня
    Нямам думи
    14 -14
    18:53, 14 юни 2018
    Вместо да се събирате в 11ч за подписи, седнете и сгответе на децата си!!!
  • 4
    Ed
    Edit
    8 -9
    18:59, 14 юни 2018
    Спрете се с тъпите си коментари бе !!!
    Като не ви засяга темата защо изобщо коментирате.
  • 5
    Hs
    Hs
    18 -4
    19:15, 14 юни 2018
    Според мен да няма кухня в "Орфей" е пълна безумица и общината трябва да реши въпроса вчера!А за това дали трябва да готвят пюренца майките и т.н е въпрос на личен избор,плащаме си за услуга чието изпълнение е до малкия безнес център?!Аман от бюрокрация в тая страна....това не отговаряло,онова не ставало и точно заради такива глупости,за мандата си кмета нито кучкарника ще открие,нито църквата в "Орфей",нито нищо.Поредното нещо се премества,щото няма нито едно помещение от 10 м2 в цял Орфей което чисто бюрократично да е достойно да побере четири големи тенджери с манджа и 2 лелки да разсипват в бурканчета.......
  • 6
    Гр
    Гражданин
    9 -10
    20:04, 14 юни 2018
    Не се разхождайте в жегата. Сгответе си. Все едно с млечна кухня те пораснали.
  • 7
    Аз
    Аз
    7 -2
    23:18, 14 юни 2018
    Абе всички твърде големи готвачи,а тези които,готвят на целия град на децата аматьори.Само незнам като не те засяга,защо се включваш в темата Аман от всичко знаещи в държавата.
  • 8
    Га
    Гаро
    9 -1
    23:56, 14 юни 2018
    В Орфей,има общински жилища,едно на първи етаж да се обособи за млечна кухня.Има варианти няма желание от община ри....
  • 9
    Пр
    принцесата от Монако
    4 -1
    12:24, 15 юни 2018
    "....община Хасково вече прави кухня - майка,очаква се тя да заработи през пролетта на следващата година ...."Кмете, прочети си отчета ,написан на 10.11. 2016 година!Измина година и половина от тогава - къде е кухнята - майка,къде е паркът,построен на мястото на бившия военен имот,свърши ли ремонта на стадион"младост" и всички други обещания,казани през 2016 година!!!!!!
    • Ня
      някой си
      4 0
      12:27, 15 юни 2018
      Къде е църквата, която "откриха" на улица "Ком" и обещаха да я завършат?
      Кой знае колко още неспазени обещания има.
  • 10
    Ба
    Барбарон
    4 0
    13:33, 15 юни 2018
    Брях,че чистофайници тука....На думи сте много чисти,а кой знае къв градски кенеф е у вас!Никой няма право да казва,кой как ще си гледа детето....Любовта майка - дете не се изразява само в ядете и ср@не.....
  • 11
    Ам
    Аман от многознайки
    8 0
    14:05, 15 юни 2018
    Никой няма правото да казва аз как ще гледам детето си!Дали ще му готвя или не на никой не му влиза в работата.Ако за вас любовтта към детето се изразява в яденето,грешно разбрана философия.. Освен,че вземам кухня готвя и то по три неща на ден,но кухнята осигурява неща които аз не бих ги направила!Има избор и разнообразие.И така за мен любовтта към детето се изрязява в това да му покажеш,че го обичаш и да го възпиташ с любов,да му обърнеш нужното внимание,и ето защо тази кухня е улеснение за всяка една майка,която желае да се възползва.За това моля без злобни коментари!!!Аман от дребни душици силни сте само зад екрана на телефона си,а на яве никой!Смешни сте!!!
  • 12
    12
    12345_1529300168
    0 -1
    08:36, 18 юни 2018
    Не знам как може да твърдите, че храната от млечната кухня е разнообразна!!! И това да ви е основанието да взимате от нея!!! всеки ден ядене с картоф и нишесте, съмнително парче кайма, кремчето за следобедна закуска - пак нишесте с един куп Е-та. Всеки има право да протестира все пак. Успех на протестиращите майки, дано си постигнат целта.
  • 13
    12
    12345_1529300168
    0 -1
    08:40, 18 юни 2018
    Точно една седмица взимах на детето си "млечна кухня" (защото си бях купила купони за толкова). След първото ядене прецених, че няма да причиня това на детето си. Давах храната на котката и цяла седмица ядеше тревички. Кой разбрал-разбрал.
Последни новини