От х:

Днес в x:

Спете спокойно, Северна Корея вече не е ядрена заплаха, обяви Тръмп

Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея и всеки може да се чувства в много по-голяма безопасност, отколкото от деня, в който е започнал мандатът на Доналд Тръмп като президент на Съединените щати, написа американският президент "Туитър", след като се върна в САЩ от срещата със севернокорейския лидер Ким Чен-Ун в Сингапур.

"Току-що се приземих - дълго пътуване, но всеки може да се чувства в много по-голяма безопасност, отколкото в деня, когато поех поста", обясни Тръмп. "Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея. Срещата (с Ким Чен-Ун) беше интересно и много положително преживяване. Северна Корея има страхотен потенциал за бъдещето!"

"Преди (да поема) поста хората смятаха, че отиваме на война със Северна Корея. Президентът Обама каза, че Северна Корея е най-големият и най-опасен проблем за нас. Вече не - спете спокойно тази вечер!"

След срещата Тръмп каза, че със севернокорейския лидер са подписали "исторически документ", с който Ким се ангажира с "пълно ядрено разоръжаване" на Корейския полуостров. Съдържанието на споразумението обаче не бе огласено веднага. Малко по-късно разочарованите наблюдатели се сдобиха с документа, който се оказа на страница и малко, като съдържанието му е в четири пункта. Някои експерти предупредиха, че споразумението между Ким и Тръмп всъщност не ангажира Пхенян с ядрено разоръжаване. Независимо от позитивните извления на Тръмп, анализатори почти веднага отбелязаха, че КНДР са давали и много по-големи обещания преди, които никога не са били изпълнени. Тръмп също така каза, че при ядрено разоръжаване на Северна Корея, Съединените щати ще спрат военните учения с Южна Корея, за да не нагнетяват напрежението на полуострова - идея, която озадачи съюзниците на САЩ. 

В серията постове на Тръмп той обръща внимание и на критиците на споразумението, като ги определя като фалшиви новини: "Толкова смешно да гледаш фалшиви новини, особено NBC и CNN. Те се борят усилено, за да омаловажат сделката със Северна Корея. Преди 500 дни те щяха да "просят" за тази сделка - изглеждаше, че ще избухне война. Най-големият враг на страната ни са фалшивите новини, така лесно разпостранявани от глупаци!"

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини