33 °C

Спете спокойно, Северна Корея вече не е ядрена заплаха, обяви Тръмп

Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея и всеки може да се чувства в много по-голяма безопасност, отколкото от деня, в който е започнал мандатът на Доналд Тръмп като президент на Съединените щати, написа американският президент "Туитър", след като се върна в САЩ от срещата със севернокорейския лидер Ким Чен-Ун в Сингапур.

"Току-що се приземих - дълго пътуване, но всеки може да се чувства в много по-голяма безопасност, отколкото в деня, когато поех поста", обясни Тръмп. "Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея. Срещата (с Ким Чен-Ун) беше интересно и много положително преживяване. Северна Корея има страхотен потенциал за бъдещето!"

"Преди (да поема) поста хората смятаха, че отиваме на война със Северна Корея. Президентът Обама каза, че Северна Корея е най-големият и най-опасен проблем за нас. Вече не - спете спокойно тази вечер!"

След срещата Тръмп каза, че със севернокорейския лидер са подписали "исторически документ", с който Ким се ангажира с "пълно ядрено разоръжаване" на Корейския полуостров. Съдържанието на споразумението обаче не бе огласено веднага. Малко по-късно разочарованите наблюдатели се сдобиха с документа, който се оказа на страница и малко, като съдържанието му е в четири пункта. Някои експерти предупредиха, че споразумението между Ким и Тръмп всъщност не ангажира Пхенян с ядрено разоръжаване. Независимо от позитивните извления на Тръмп, анализатори почти веднага отбелязаха, че КНДР са давали и много по-големи обещания преди, които никога не са били изпълнени. Тръмп също така каза, че при ядрено разоръжаване на Северна Корея, Съединените щати ще спрат военните учения с Южна Корея, за да не нагнетяват напрежението на полуострова - идея, която озадачи съюзниците на САЩ. 

В серията постове на Тръмп той обръща внимание и на критиците на споразумението, като ги определя като фалшиви новини: "Толкова смешно да гледаш фалшиви новини, особено NBC и CNN. Те се борят усилено, за да омаловажат сделката със Северна Корея. Преди 500 дни те щяха да "просят" за тази сделка - изглеждаше, че ще избухне война. Най-големият враг на страната ни са фалшивите новини, така лесно разпостранявани от глупаци!"


Хороскоп за 16.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини