18 °C

Общинска полиция друсна 7 акта на метачи на липа за половин час

За по-малко от половин час седем метачи на липа по ул. „Стара планина“ се сдобиха с актове от Общинска полиция. Бригадата била от Сименовград и се кълне, че днес за първи път излизали да събират липов цвят. Един дори твърди, че му било за първи път в живота. Общинските полицаи обаче бяха безкомпромисни.

От десетина дни областният град е налазен от събирачи на липа, които метат падналите цветове направо от улицата. Haskovo.net писа миналата седмица за ромска фамилия, която бе санкционирана през 2016 година за същото, но тази година отново е на улицата с метли в ръце.

По думите на глобените тази сутрин симеоновградчани липовият цвят бил изкупуван от търговци, които обикаляли с автомобили по улиците и където видели бригада, спирали, теглели и го плащали. Килограм липов цвят вървял между 80 стотинки и лев и двадесет. Реколтата на симеоновградчани тази сутрин се събираше на дъното на едно чувалче, не повече от килограм-два. За сметка на това глобите, според заповедта на кмета, стигат до 500 лева. Миналата година от община Хасково са съставили 3 акта, по които са били наложени глоби по 50 лева, като и трите са били за скършени клони на дърветата. Симеоновградчани обаче не бяха чупили, само метели липовия цвят от асфалта.

Тодор Кръшков


17 Коментара

Хороскоп за 26.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини