От х:

Днес в x:

СУ „Васил Левски“от Ардино за втори път печели пътуване до Страсбург

През уикенда в Смолян се проведе регионалното състезание „Евроскола“ за областите Кърджали и Смолян. За участие в надпреварата бяха регистрирани 11 училища от двете области. По регламент учениците се подготвят за състезателния ден върху актуални теми за Европейския съюз и Европейския парламент.

Отборът на СУ „Васил Левски“ от Ардино в състав: Екрем Хасан, Милен Чолаков, Симона Павлова, Дениз Мюмюнова и Димитрина Карамфилова представи на български и английски език темата: „Промени в климата и околната среда. Кръгова икономика“. Ръководител на отбора беше Фиданка Кисьова, зам.-директор в училището.

Отличното представяне на младите хора от Ардино заслужено ги нареди сред финалистите, които през втората половина на годината ще пътуват до Европейския парламент в Страсбург. Там те, ще разискват и разиграват гласуване по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на „Младежкия европейски парламент“, както ище участват в симулация на неговата работа.

„Горди сме, че за пореден път нашите възпитаници се представиха отлично и показаха завидни знания за Европейския съюз и Европейския парламент. Благодарение на успеха 24 ученици от гимназиален етап ще имат възможността да отидат до Страсбург и да покажат своите знания и умения.“, сподели директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини