От х:

Днес в x:

Разпитват ученици в съда, четирима с награди за симулативен процес

    Ученици от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” участваха във викторина на правна тематика. Устройство на съдебната власт, видовете правораздаване, какви са правата им като граждани, бяха част от въпросите, на които гимназистите от 8 до 11 клас трябваше да отговарят. Те се включиха активно в дискусията, след която участниците получиха книги грамоти, подписани от председателите на Окръжния и Районния съд – Миглена Тянкова и Пламен Георгиев, както и от ръководителите на Окръжна и Районна прокуратура – Иван Стоянов и Румен Сираков.

    Днешната изява на учениците представлява заключително мероприятие по образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ през учебната 2017/2018 г.

    Бяха отличени и четирима от учениците за активно участие в лекционния курс и в симулативния процес, проведен през май в рамките на програмата.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Jo
      John
      9 -1
      16:24, 11 юни 2018
      миглена и без това симулира правораздаване по цял ден, най ѝ е любимо премазването с превишена скорост в насрещното платно!
    • 2
      Ге
      Генчо
      10 -4
      17:59, 11 юни 2018
      Тия да си усвояват строителния занаят, не да се занимават с показността на магистратите... Аман от показности на държавни органи - то не са отворени врати, то не са самоуправления...
    • 3
      Мн
      Мнение
      2 -1
      09:59, 12 юни 2018
      В този съд всичко е симулативно.Най-вече полезността пред обикновенните хора.

    Още новини

    Последни новини