От х:

Днес в x:

Томислав Дончев подкрепя напълно поста на жена си за морковите

Изображение 1 от 3

    Публикация на съпругата на вицепремиера Томислав Дончев – Светлана Дончева, във „Фейсбук” предизвика възмущение и дори призиви за оставката на Дончев.

    Първият пост на Дончева, предизвикал възмущение, беше: „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!”. Той е бил докладван и свален.

    Това накара съпругата на вицепремиера да се защити и тя пусна още няколко поста.

    Последва и реакция от Българския хелизнкски комитет (БХК), който призова Дончев или да се разграничи от думите на съпругата си, или да подаде оставка.

    „Има нещо, което ме притеснява в подхода на БХК – допускането за колективна отговорност. В една правова държава отговорността е лична. Колективна отговорност на база семейна и друга принадлежност е характерна за други режими – за комунизма, за фашизма”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Томислав Дончев.

    Той обясни, че конкретния пост на съпругата му е предизвикан от висока музика. Имало обаче и натрупвания.

    Не виждам нищо нередно в тези думи, подкрепям я напълно – трябва да има правила, които да бъдат следвани от всички, каза още вицепремиерът.

    Той напомни, че жена му не е политик и има право да изразява лично мнение.

    „След като живее с мен, едва ли трябва да стои вкъщи и да шие гоблени – тя е професионалист, има право на мнение, получи много подкрепа, много критик и дори заплахи”, коментира още Томислав Дончев.

    Той уточни, че принципно е против езика на омразата и смята, че стереотипите са нещо опасно.

    По случая „Пелов” Дончев смята, че МВР е работило здраво за залавянето на беглеца, но очевидно не е постигнало успех. На въпроса трябва ли да има оставки той отговори, че ако има длъжностно лице, което не си е свършило работата, то трябва да понесе отговорност.

    Относно казуса с отнетите деца от български семейства в Норвегия вицепремиерът каза, че държавата може да съдейства на тези хора единствено с това да си търсят правата по съдебен път.

    Източник: bTV

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Х.
      Х.
      1 -1
      10:32, 11 юни 2018
      Демагози и лицемери, нали вашата партия ГЕРБ купува като луда гласовете на цигaните ?
    Последни новини