От х:

Днес в x:

Хасковлийка: Внимание! Ромчета се преструват на блъснати от кола

Момиче от ромски произход се е пробвало да инсценира пътен инцидент, а номерът е да се престори на блъснато от кола. За това предупреждава в писмо до Haskovo.net Мария  К.

Тя и съпругът й станали очевидци на явен опит за измама снощи около 20.30 часа на ул. „Ком“. Семейството пътувало с автомобила си в посока бензиностанция Шел, когато на няколко метра от кръговото видели детето, лежащо неподвижно на пътното платно. Съпругът й спрял автомобила, в същия момент спряла и друга кола.

Жената обаче се усъмнила, защото преди години станала очевидец на подобна измама. Ето как я описва хасковлийката: „Преди години бях неволна свидетелка от балкона на студентската ми квартира как една ромка легна нарочно на шосето, а детето й беше на спирка. Накара го да плаче. Спря кола, извикаха линейка. Като дойде линейката, детето каза, че човека който се е обадил е блъснал майка му. Стана голям цирк“.

Вчерашната история продължила така: „Та връщам се към днешната ни случка, мъжът ми виждайки това дете, се върна до колата и ми каза да звъня веднага на 112. Аз му казах да отиде пак до детето и да му каже да става, защото идва полицията и знае за номерата им. Той отиде и като каза това, детето скочи читаво и взе да бяга. Отиде до банкомата на бензиностанцията, където я е чакало по-голямо момче и двамата хукнаха към сградата на ВиК. Там видяхме да ги чака майката, явно, и тръгнаха надолу. Съпругът ми беше бесен. Другият шофьор беше изненадан и афектиран от случващия се театър в рамките на 5 мин.“

Мария к. пише това писмо до редакцията, за да предупреди хората да внимават при подобни случаи.

„Хипотетично, ако бяхме се обадили на 112, щеше да дойде линейка и полиция. Братът, виждайки че номерът ще мине и ще дойде линейка, излиза от храстите и започва да се вайка, съответно ще дойде и притеснената майка с куп роднини. Докато дойдат екипите, става цирк. Идва линейка и казват, че детето е блъснато и братчето казва - този я блъсна. Всички подържат тази версия и пред полицаите. Та питам се: как ще се измъкне от тази ситуация съвестният гражданин. Тази схема не е нова за изнудване на пари. Как болните им мозъци раждат подобни сценарии? В нашия случай за късмет спряхме две коли едновременно. Но те обикновено го правят пред един човек, а и аз, за щастие или не, този театър го бях гледала, та ни се размина. По-късно споделяйки със съседи за случката разбрах, че тази седмица и на бул. "Васил Левски" същото момиче пак е изнасяло театри. Споделих, защото се надявам да информирате гражданите за тези схеми и да внимават за легнали деца или по-възрастни роми по шосето“.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (37)

  • 1
    Аз
    АЗ
    63 -1
    09:35, 10 юни 2018
    Те като схема вчера по целия град са се разпределили, не само на ул. Ком.
  • 2
    Di
    Dimo
    48 -5
    09:44, 10 юни 2018
    Добре де, ще кажат, че те са го блъснали. Нали обаче после ще се направи преглед на момичето и ще се установи, че по нея няма никакви травми, още по-малко такива, които биха се причинили от удар на автомобил. Малко ми е недомислена тази история. Или просто се надяват на момента някой да им даде пари за да не раздухват историята
    • Ва
      васил
      48 -1
      11:41, 10 юни 2018
      ами тръгнал си за някъде и панаир 2 часа нерви и време
    • Ва
      Валери Филипов
      15 -4
      13:37, 10 юни 2018
      И на това има разрешение от ******а - цапва се предварително по дупето от сценариста ****** и ето - има и синина!
    • Бо
      Боби
      38 0
      19:28, 10 юни 2018
      Tака изгоря един познат- циганчето със стара фрактура, нарочно нелекувана. Чак на рентген се оказа , че наистина е така, ама докато стигнат до рентгена, то не бе изнудване, циркове, заплахи, човекът се беше видял в чудо. А и ако няма свидетел край него, а е само неговата дума срещу ромската? Да не говорим, че в неговия случай се оказа, че и един полицай е в схемата? Ходене по мъките 2 години. Ма.ка им цига..ска
  • 3
    Ми
    Мишо
    63 -3
    10:10, 10 юни 2018
    Този номер ******ите отдавна ги правят.Но не ги пущайте,не изпадайте в паника.Извикайте полиция и бърза помощ,да се направят и снимки в болницата на удареното за да се види,че няма счупване.Даже и лекарите знаят ,че е измама.А полицията трябва да ги съди за измама.Лично съм си патил.
    • Ха
      Хаха
      16 -1
      09:59, 11 юни 2018
      Абе ти луд ли си да викаш линейки и глупости, после 5 години ще те разкарват по сякви институции да даваш абяснения що си се родил! Операцията е следната: 1. Забелязваш ромей, който се върголи по пътя; 2. Вери керфул увеличаваш скоростта да не вземе да реши да ти се метне пред колата случайно; 3. Подминаваш и забравяш.; 4. Спестяваш си цялото ходене по мъките.
    • Jh
      JHB
      3 -1
      16:23, 13 юни 2018
      Да поясним за русофилите, дето не знаят ни руски ни английски- Вери керфул, означава Очень осторожно.
  • 4
    Лу
    Луда работа
    4 -180
    10:15, 10 юни 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ан
      антимишок
      96 -2
      10:34, 10 юни 2018
      Наистина си много луд!А в добавка си и уникално неграмотен!
    • Из
      Издислав
      40 0
      16:39, 10 юни 2018
      “Луда работа„ даде диагнозата но не каза кои са важните неща според него.Те от БХК винаги така правят защитават ц-иганите а другите да го духат.Животът ни е мизерен заради крадливи политици защищаващи крадливи ц-игани и достъпа на ограничени 80% -ви хора (някои ме разбират) до копютър. Относно това че нищо не могат да ни направят ще припомня че преди убиваха за 5лв а вече за 1 цигара (в ход е такова дело медиите го отразиха). А ние продължаваме да им плащаме ток„ вода „помощи и инвалидни пенсии на здрави индивиди от опушения вид.Тази схема с лягането на пътя и хвърлянето на бавно движещ се автомобил е от повече от 15 години но явно в Хасково не е широко разпространена все още.Имаше един случай до бившата бензиностанция Микраж на бул.Васил Левски.Ц-иганина няма да вземе 1 милион а 10-20 или 50лв но шофьора ще си тръгне със стрес загубени няколко часа в разправии а може и ударен но задължително с чувството че няма държава която да го защити.
  • 5
    Гр
    гражданка
    114 -2
    10:26, 10 юни 2018
    Защо да са тъпи всички ? Защото разкриват номерата на долните ц***** ли ? Защото тия роми станаха повече от българите в града и все те получават помощи и прочие .
    Бъдете реалисти щото ще станем най-западналия град ..
    • Лу
      Луда работа
      5 -71
      10:41, 10 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ka
      Karloss
      0 -1
      20:18, 3 мар 2019
      Ми вие българите сте в дъното каквоси мислиш че заради циганина 😁Продалжавайте така още да коментирате за циганите. Не на дъното а на батака щеви дърпат от парламента бай каракачанов и борисов щесе кефи като гледад как става вътрешна война
  • 6
    Do
    Dobromir Stefanov
    43 -3
    10:35, 10 юни 2018
    Ко туй ромчи ?!? Кажете си го направо, ******и се мъчат да изкарат некой лев !!!
  • 7
    Ди
    Димо
    98 -2
    10:56, 10 юни 2018
    Колкото повече държавата защитава тези гадове, а ние от другата страна ги търпим, номерата им ще продължат. В този град няма сигурност и защита за населението. Броят на циганите расте, ще нарасне и престъпността...Осъзнайте се най-накрая мили управници и съграждани това не са хора, това е измет!!!
    • Ха
      Хаха
      19 0
      10:08, 11 юни 2018
      Държавата ги защитава, защото това е електората на мафията. Срещу 50лв. гласуват за който им се каже. Те печелят мнозинствата в парламента и благодарение на тях после т.нар. управляващи се угояват като грабят нацията. Затова всеки ромей е по-ценен от 10 българи, затова държавата ги защитава като някакво национално богатство. Лекарството е въвеждане на избирателен ценз - например занъчен /гласуват само тия, които плащат данъци/. Обаче за да стане това ни трябва революция и то спешно, понеже след 5г. няма да има кой да я направи.
    • Ka
      Karloss
      0 0
      20:24, 3 мар 2019
      Вярно е чеса под Измет 😊 Ако знаеше значението на думата ИЗМЕТ
  • 8
    Га
    Гад
    59 -1
    11:24, 10 юни 2018
    С кеф да ги прегазиш ей така като правят, ама не е в това работата
  • 9
    ..
    ..българче да се наричам..
    43 -2
    11:53, 10 юни 2018
    Чета заглавието и се стряскам, че италиански дечица от столицата им са пострадали.. пък то, като зачетеш надолу.. обикновен ******* , който пак търси лесното. Бой и мотика само ги оправя! Най-хубавото по време на комунизмът - работлив *******!
  • 10
    Чи
    читател
    7 -44
    11:56, 10 юни 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 11
    ..
    ..българче да се наричам..
    41 -5
    12:05, 10 юни 2018
    Журналята!!! Защо цензурирате думата ,обединяваща етничиският етнос. Има ли нещо срамно??? Това не е обида, прочете.. именно вие насаждате мнение за нещо лошо. Нека се знае и не се забравя от къде са тръгнали и какви са!!! Моето начало е от славянско !!! Не е обидно да ми кажат славянин.
    Поздрави с Дует Ритон - Джалма... ако не ви е срам, цензурирайте!
  • 12
    Пе
    Пепа
    43 -1
    12:31, 10 юни 2018
    Това е много стара тактика от 80-те години,прилагана в Румъния от техните ц*****.Моите родители са пътували за Германия,когато на капака на ладата им се хвърлил един.Прави се с цел да дадеш някоя пара,че да не се Мораеш по полиции.Иначе е ясно,че нищо няма да стане,но ти стига разправията.Ужасно племе!
  • 13
    Ма
    Марин
    54 -3
    13:01, 10 юни 2018
    Едно време хвърляха децата си под гумите на колите. От скоро почнаха да скачат сами. А сега се преструват, че са блъснати. Явно са се размекнали.
  • 14
    Ва
    Валери Филипов
    1 -9
    13:42, 10 юни 2018
    Предполагам, че си руса читателка! Виж коментара
  • 15
    М.
    М.М
    58 -4
    14:11, 10 юни 2018
    Не пиша принципно, но тази глупост няма как да я подмина :D Най-вериятно вие самият сте ром и затова така безнадеждно се опитахте да защитите братята и сестрите :) Мизерен живот водели. .айде не ми отваряйте устата....тези кръвопийци, които живеят на гърба на данъкоплатеца и отказват да се интегрират , защото е по-лесно така и само мрънкат!Нямаме нужда от тая безполезна паплач, която носи само проблеми и смучи държавата!
  • 16
    Ве
    Вената
    33 -2
    14:13, 10 юни 2018
    Мръсни ******и
  • 17
    Ма
    майор
    35 -1
    21:16, 10 юни 2018
    Ехх, преди 30 години оттам минаваха танковете....Де да минаваха и сега, пък тия нека да скачат пот веригите им...
  • 18
    Ха
    хасковлийка
    29 -1
    22:18, 10 юни 2018
    Като са на зор реват: " кака, кака, детето болно станало", пък ако им паднеш в ръцете ..."ще минат през тебе" и виновен ще те изкарат. Иска ми се да им съчувствам, но не заслужават ! Мързеливи, лъжливи и крадливи !
  • 19
    Ба
    Бай Йох
    37 -1
    22:40, 10 юни 2018
    Докато са "роми", а не "ц*****", ще е все така. Плюя на всички толерасти, защото те ни докараха до тук! А сега може толерантно да ми изтриете мнението.
  • 20
    Ке
    Кенанския Маймун
    10 -3
    00:35, 11 юни 2018
    Ами гледат от батковците Бойко Тиквето , Валери Сюлейманов , Красьо Караосманов и Болен Пидераст
  • 21
    ВЗ
    в затвора циган
    10 -1
    09:26, 11 юни 2018
    Ако не изметем политическата сган час по скоро България ще се циганизира тотално и ние българите сами ще си погубим родината.Спрете да гледате телевизии а се осъзнайте.Полицията трябва да има права а съда да работи-там е проблема!
  • 22
    12
    123
    2 -1
    11:52, 11 юни 2018
    Сложете си камера в колите . Това е спасението !
  • 23
    Ка
    камераман
    2 -2
    12:00, 11 юни 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 24
    Ве
    Верно ли бе ...
    7 -2
    17:03, 11 юни 2018
    Каква е разликата между с
    газен ****** и сгазено куче ???
    Пред кучето има спирачен път.....
  • 25
    Ад
    Адолф
    1 0
    20:38, 12 юни 2018
    Само една корекция ако може да направя, значи не са ромчета а чисти ******и, ц*****, сган и тн.
  • 26
    Ха
    Хаха
    0 0
    20:19, 2 мар 2019
    И като ми се откри само....на левачката и край

Още новини

Последни новини