От х:

Днес в x:

Един и същ измамил дядо с 600 хил. евро и баба с 420 хил. лева. Преглед на печата

"Сега":

Марио Панчев, който застреля Пелов, е починал

Марио Панчев, който във вторник вечерта застреля избягалия от Софийския затвор Владимир Пелов в Ботевград, е починал. Това съобщи БГНЕС. Информацията е потвърдена от Пирогов, където бе настанен Панчев. Той бе с две огнестрелни рани, нанесени му от Пелов.

"Можем само да потвърдим, че пациентът, приет в "Пирогов" след стрелба в Ботевград, е починал тази сутрин, въпреки усилията на екипа да спаси живота му", заявили са от Пирогов.

Телефонни измамници.

"24 Часа":

Един и същ измамил дядо с 600 хил. евро и баба с 420 хил. лева

Един и същи телефонен измамник е звънял на софиянката Жасмин Куртева, на 65 г., дала 420 хил. лв. и злато, и на 76-годишния дядо, който в продължение на 6 месеца е оставил над 600 хил. евро, научи "24 часа".

И двамата обяснили пред разследващите, че по телефона им звънял "Стоян Кръстев от полицията". Той ги помолил "за съдействие при акция за залавяне на престъпници".

Измамникът карал възрастните хора да оставят парите до кофи за боклук. Обяснявал, че ще ги съхранява в сейф, след като бандитите бъдат арестувани.

София прайд 2018.

"Сега":

Четирима задържани на "София Прайд"

Четирима души са задържани от полицията при сблъсък на двете шествия тази вечер в столицата - "София Прайд" и контрашествието "Да запазим децата от разврата", съобщи БТВ информация от МВР.

До сблъсък между двете шествия се е стигнало в Борисовата градина. Мъже в черни тениски са плюли по две момичета на не повече от 18 г., едно от които е било с флага на ЛБГТИ движението. Полицията задържа и момичетата, и двама мъже, информира "Дневник". Според присъстващите момичетата са ги провокирали като са дошли на алтернативната на "София прайд" проява. Те скандираха "Не искаме парад в нашия град".

Проверки.

"24 Часа":

Инспектори от ДНСК погват плажните дискотеки в Слънчев бряг

"На "Какаовия плаж" в Слънчев бряг са се заградили абсолютно незаконно, в разрез с разрешенията им като преместваеми обекти. Те имат над 800 кв.м. допълнителна площ - скари, но са затворили всичко и са направили огромен бункер.

Тези мутри-тарикати са си затворил заведенията, за да могат да минат в една друга процедура при меренето на шума. Но дори и така те са с озвучаване над нормите и вътре и вън.

В понеделник ще бъдат сезирани министерството на туризма, РДНСК и община Несебър за премахване на незаконните заграждения. Като цяло тече процедурата по премахването на самите обекти, тъй като са в разрез със ЗУТ", съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в Поморие днес.

Изпит.

"Монитор":

416 кандидат-журналисти писаха за пътя

В аудитория 272-ра на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидатстудентският писмен изпит по журналистика, за който 416 кандидати са подали заявление за явяване. Кандидат-студент изтегли темата "Пътят", по която пишат всички, явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми - "Промяната във вашите ръце" и "Капани на комуникацията", съобщи пресцентърът на висшето училище.

Заместник-ректорът на СУ проф. Ренета Божанкова е приветствала бъдещите студенти на Софийския университет и е изразила увереност, че ще се представят отлично на изпита. Пожелала им е да подредят добре думите и мислите си и да организират така времето си, че да успеят да напишат всичко, което им подскажат знанието, умението да си служат със словото и разбирането им за днешния свят.

В балообразуването на бакалавърските програми по "Журналистика" и "Връзки с обществеността" влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини