От х:

Днес в x:

Блок на "Васил Левски": санират ни повече от година и още не е готово

Изображение 1 от 4

    От бавно саниране се жалваха живеещите в блок 34 на булевард „Васил Левски“ в Хасково и излязоха на протест днес. Строителната площадка там била открита през май миналата година и вече 13 месеца жилищната сграда не е довършена. Приключена е само едната страна на блока, а крайният срок за цялостното довършване е изтекъл отдавна.

    Обитателите обаче се жалваха от неудобствата от забавеното саниране – климатиците им били свалени, в някои от апартаментите имало течове, на места не били монтирани стъклопакети. По думите на живеещите в блока от два месеца работниците не се били появявали.

    От община Хасково заявиха, че са запознати с проблема по санирането на въпросния блок и бяха наясно, че се бавят ремонтните дейности. От кметството заявиха, че водят продължителни преговори с фирмата-изпълнител и настояват именно тя да довърши санирането. В противен случай договорът с нея ще бъде разтрогнат, което налага обявяване на нова обществена поръчка, което ще отнеме месеци, може и повече от година.

    В понеделник се очаква от фирмата да дадат отговор дали ще довършат санирането на блока. Ако го продължат ще им бъдат наложени неустойки. От община Хасково заявиха още, че фирмата не е получила дори и стотинка за санирането, тъй като не предоставили в срок документи за междинно плащане. „Ще им бъде платено след като завършат целия строеж, ако го завършат“, категорични бяха от общината.

    Представителят на „Трейс – София“ ЕАД Симеон Атанасов обясни пред Haskovo.net, че санирането на въпросния блок се бавило заради липса на топлоизолационна вата. „Проблемът с доставката на вата е в цялата страна“, заяви той. Атанасов допълни, че вече са получили материали и строителните дейности ще бъдат възобновени още в понеделник. Той беше категоричен, че санирането на блока ще приключи до края на юли и щели да покрият щетите от санирането.

    Живеещите в 34-ти блок обаче са готови да блокират булевард „Васил Левски“, ако проблемът им не бъде решен.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      28 -13
      19:22, 8 юни 2018
      Публикувайте телефона на онова нещо Делян Добрев и ще видите какви поздрави за майка му ще полетят.
    • 2
      12
      123
      31 -4
      19:28, 8 юни 2018
      какво значи да покрият щетите,дане говорим че малоумни ц***** се учат по блоковете и се правят на майстори голем смях ама какво да се прави.никакъв контрол на изпълнение от страна на общината ,хората си траят защото е безплатно никакво качество,
    • 3
      Ми
      Мими
      14 -1
      21:28, 8 юни 2018
      Фирма Маруков и сие, води до това!
    • 4
      Ga
      galaxy
      14 -3
      21:51, 8 юни 2018
      Молят изпълнителя. Защо ли? .......... Отговорът е че си е платил комисионата на Кмета и Добрев, по отделно. Ще има да го молят.
    • 5
      Ор
      Орфей бл.13
      15 -2
      07:36, 9 юни 2018
      Много лошо изпълнение на бл.13 в кв.Орфей.Всичко е криво по стени,замазки и прозорци.Никакъв контрол на това което се прави.Хора хванати буквално от пътя работеха по блока.Не са вложени и материали заради икономисване на средства.Никакъв контрол.Общината да направи проверки!!! Не се скатавайте !!!

    Още новини

    Последни новини