От х:

Днес в x:

Уволниха дисциплинарно двама гранични полицаи за корупция

Двама гранични полицаи от ГКПП Капитан Петко войвода са уволнени дисциплинарно за корупция, съобщива “Старият мост”. „Аз лично подписах заповедите им за освобождаване“, признава пред изданието гл. комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Вън от системата са Тодор Петров и доскоро отдельонният командир Тодор Сотиров.

На двамата е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание заради случай отпреди близо шест месеца. Досега те бяха на работа, заповедите им са били връчени в понеделник от директора на РДГП – Смолян Стоян Мандаджиев.

Повод за дисциплинарното производство, проведено от специално назначена комисия, станала жалба на изнудвани гражданини от страна на дежурен полицай. Според оплакването граничният полицай поискал 50 евро подкуп от двама мъже, внасящи бетонобъркачка от Гърция. Като разбрал за рекета, получателят на стоката Красен Кръстев от Свиленград отишъл на пункта и вдигнал скандал. Парите били върнати, но въпреки това той пуснал официални жалби за инцидента.

Първият наказан за инцидента бе самият шеф на граничния пункт Васил Игнатов. Още преди два месеца той бе дисциплинарно уволнен. Според гл. комисар Светлан Кичиков, Игнатов се е опитал да прикрие действията на своите подчинени. Той не е докладвал за инцидента по надлежния ред и по този начин е нарушил етичния кодекс на МВР. Васил Игнатов обаче заведе дело срещу дисциплинарното си уволнение. Той твърди, че не е бил на работа в деня, когато подчиненият му взел 50-те евро подкуп.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ту
    турист
    16 -3
    17:22, 8 юни 2018
    само двама ли?
    • +-
      +-
      6 -15
      17:25, 8 юни 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
Последни новини