От х:

Днес в x:

Хасковлии разтроени за паркирането на тротоара

Една трета от хасковлиите, участвали в анкетата на Haskovo.net признават, че са паркирали на тротоара. Обяснението е, че в града няма достатъчно места за паркиране и са принудени да го направят. Такъв отговор са посочили 30.3 процента от участниците в допитването.

34.20 на сто пък заявяват, че никога не са паркирали на тротоар, за да не пречат на пешеходците.

35.5 процента посочват компромисния отговор - “Паркирал съм на тротоар, но винаги съм оставял достатъчно място за преминаване на пешеходци”.

В анкетата са участвали общо 152 читатели. Допитването няма представителен характер, но дава обща представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    На
    Наблюдател
    10 -5
    15:49, 7 юни 2018
    Незнам защо никой не си направи труда да снима и пешеходците които върят по улицата при наличието на празен тротоар защото:
    Пресичат по диагонал 50-100 метра
    През платното е по пряко
    На платното в сянка
    И безброй други глупости водещи до предпоставка за ПТП.
    П.С. Не става въпрос за майки с колички или трудно подвижни хора които в много случаи са принудени да слезнат на пътното платно.
  • 2
    Ко
    Комар
    4 0
    16:47, 7 юни 2018
    В цивилизованите страни правят улиците еднопосочни! И се спазва стриктно.
  • 3
    Вс
    Всеушния кенанец
    9 0
    17:06, 7 юни 2018
    А къде да праркират колите си гражданите Ако ги паркират по платната ще настъпи хаос в движението съпроводен с катастрофи и сбивания След като в едно семейство и на ПЪРВОЛАЧЕТО се купува кола няма защо да се чудим че по тротоарите има коли
  • 4
    Ме
    Мечо
    1 -1
    23:07, 7 юни 2018
    А няма ли най-накрая да се реши проблема с паркираните коли пред детски кът “Тропикана”?! Не можеш да минеш с кола по улицата от паркираните коли!
  • 5
    12
    12
    0 0
    23:53, 7 юни 2018
    Няма места за паркиране ....на един блок 15 места...да не говорим,че някои коли стоят неподвижно години наред и никой не ги поглежда.Общината не реагира по никакъв начин.Нека се прегледа кои коли са в движение,или поне се направят повече места за паркиране.
Последни новини