От х:

Днес в x:

Училищата в Хасково обявиха приема си за първолаци онлайн

Училищата в Хасково обявиха приема си за първолаци онлайн

10-те хасковски училища с прием на първолаци вече обявиха първото класиране онлайн. Има данни за 705 деца, като в това число влиза и дублираният прием в няколко училища, тъй като са подадени документи на повече от едно място.

От днес на платформата на Община Хасково priem.haskovo.bg всеки родител може да провери класирането на детето си.

Сайтът заработи пилотно миналата година с две училища, но от тази вече се подават заявления за прием във всички училища в областния град.

В деветте училища кандидатите не надвишават обявените места. Единствено в ОУ “Св.Климент Охридски“ има 14 заявления повече от обявените места за първокласници. И съответно на първо класиране има отпаднали, като са приложени критериите за класиране от Системата за прием на ученици в първи клас. От тях най-много точки носи районирането или близостта до училището, за което се кандидатства.

Паралелките, които ще приемат първолаци в школото тази година са четири, с първоначално планирани 22 места във всяка. Според директорката Гинка Райчева обаче се очаква да се освободят поне още 3-4 места, тъй като има доста дублирани заявления за прием и в друго училище. Ръководството има нагласа и за отварянето на допълнителни места в паралелките – до 10 процента, но това може да стане с разрешение на Регионалното управление на образованието.

От 5-ти до 8 юни е срокът за подаването на документи за първи клас на одобрените на първо класиране деца. На 11 юни ще бъдат обявени останалите свободни места. На 12-ти и 13-ти юни е приемът на заявленията за участие във второ класиране.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Йу
    йуХ
    3 -2
    21:50, 4 юни 2018
    Айде, честито на новите роби на системата, живи, здрави и повече живота, та бачкането да е по-продължително.
  • 2
    Ми
    Мими
    1 -4
    22:15, 4 юни 2018
    Кво ми се хвали Гинка Райчева с четери паралелки,колежката и Тонка Чегелова прави осем....и тя се ненаяде. Далавера братко. Детенце....печалба.
    А тяхните деца и внуци как ги приемат.
Последни новини