От х:

Днес в x:

Затварят до месец околовръстното за ремонт, трафикът през Хасково

Околовръстният път на Хасково ще бъде затворен за цялостен ремонт до около месец. Строителните дейности ще обхванат трасето от кръговото в края на булевард „Съединение“ до Кърджалийска. Предвидени са промени в конструктивните пластове, заради което движението оттам няма да е възможно.

При стартиране на ремонта там движението ще бъде спряно, а трафикът ще бъде пренасочен през града – по всяка вероятност по булевард „Илинден“ и нагоре по булевард „Освобождение“ /Кърджалийска/. За целта ще бъде изготвен проект за временна организация, който трябва да се съгласува с община Хасково и сектор „Пътна полиция“.

Ремонтът ще се извърши от хасковската строителна фирма „АБ“ и ще продължи около месец. Повече информация за предстоящия ремонт и за временната организация в движението се очаква да дадат от Агенция „Пътна инфраструктура“ в края на месеца или в началото на следващия, преди започване на дейностите.

Скоро се очаква да стартира и друг основен ремонт по пътя от Димитровград до началото на област Стара Загора. Трасето е с дължина 8 км, а прогнозната стойност е 5 млн и 800 хил. лв без ДДС, финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“. Обявена е обществена поръчка, която все още не е приключила. Предстои отваряне на ценовите оферти и избор на фирма изпълнител.

За лошото състояние на пътя припомни читател на Haskovo.net, който изпрати и снимки.

Там няма да се наложи затваряне на пътя, тъй като ремонтните дейности ще се извършват частично и трябва да приключат до година и половина.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Пр
    прозрение :
    31 -2
    14:56, 4 юни 2018
    ми крайно време беше , караш и подскачаш до тавана на колата и за бонус всички румънски туристи пътуващи за маказа ги пренасочиха от там..та да разказват после "мили" думи за българските пътища.
    • Ас
      аскувлия
      14 -4
      16:56, 4 юни 2018
      а румънските туристи, дето минават транзит, през центъра ли да минават? та още повече задръствания по кръстовища и улици в центъра... То и без тях не може ни да се придвижиш, ни да пресечеш...
  • 2
    00
    001
    26 -2
    16:02, 4 юни 2018
    Товарните автомобили особено тези които по това време точно ще карат слама трябва да ги отбият през Горски извор -Светлина-Сусам -Минерални бани-Петелово!!!!!! А Хасково Димитровград кога ще го довършат????
  • 3
    Ха
    ХАСКОВЛИЙ
    23 -4
    16:21, 4 юни 2018
    ОПРАВЕТЕ Бул. Съединение ! в точност ОТ Хотела до долуууууууууууууу
  • 4
    Ви
    ВИА
    24 -4
    16:25, 4 юни 2018
    Щом е въпросната фирмичка, отново ще си оставят ръцете... И с тази допотопна техника повече приличат на пътуващ цирк, отколкото на сериозна компания! Важното е да се усвоява - то да правиш салами и да асфалтираш разлика няма!
  • 5
    Ха
    хасковлия
    12 -1
    18:11, 4 юни 2018
    ;нема такава държава;
  • 6
    Ст
    Стефанов
    22 0
    18:13, 4 юни 2018
    Поставете табели на румънски език, че събота и неделя ще е ужас от объркани румънци!!!!
  • 7
    Ха
    Хаха
    17 -2
    18:25, 4 юни 2018
    Кога ще довършат хасково-Димитровград ?! Еском ще бъдат ли обективна медия да зададат този въпрос или и те станаха гербаджии? !
  • 8
    Dz
    Dzakardo
    18 -1
    22:19, 4 юни 2018
    Точно в разгара на трафика от Румъния към Гърция беше задържително да се затвори пътя.
    От април до май беше най-подходящото време,сега целия трафик,който ще бъде ужасен ще мине през града

Още новини

Последни новини