От х:

Днес в x:

Свалиха 23 нелегални пакистанци от тир, шофиран от хасковлия по пътя към Ивайловград

Изображение 1 от 6

    23-ма нелегални мигранти от Пакистан са задържани по българо-гръцката граница. Те са разкрити вчера в тир, обяви днес директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков на пункта „Капитан Петко войвода”.

    Арестът на чужденците е в рамките на специализирана полицейска операция, уточни той.

    Тежкотоварното возило е спряно за проверка по пътя между  Ивайловград и Любимец. Камионът е с българска  регистрация и шофьор- български гражданин, посочи още главният комисар.

    При огледа на камиона инспекторите стигат до извода, че вътре в него е възможно да се укриват хора, са част от подробностите по разкритието. Затова и тирът е пренасочен за щателна проверка с рентген, където се оказва, че съмненията са верни. Чужденците са открити  в професионално изграден тайник под тавана на товарния отсек с отвор от около 50 см. сантиметра.

    Свалени са 23-ма души-мъже, а разпитите им  по-късно показват, че те са влезли у нас през „зелената граница“ от южната ни съседка.

    По думите на Кичиков стана ясно, че мигрантите са се качили в камиона в зоната на ГПУ- Ивайловград. От думите на чужденците станало и ясно, че за превоза те са платили предварително, а крайната точка на пътуването им била Франция. Около 1600 евро била мизата за каналджията.

    Пакистанците разказали още, че в турско са имали водач, който ги е изпратил до гръцката граница.

    По случаят е образувано  досъдебно производство за нелегално преминаване на границата, уточни Мария Кирилова, която е изпълняващ функцията районен прокурор на Свиленград. Водачът на камиона- хасковлия, е задържан за 24 часа като предстои да му бъде повдигнато обвинение и срокът за задържане да бъде удължен на 72 часа.

    Предстои да бъдат снети обяснения и от него. На брифинга стана ясно, че има задържан и помагач при превоза на нелегалните.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини