От х:

Днес в x:

Гюнай остава в ареста за двойното убийство, децата му при балдъзата

Изображение 1 от 4

    Гюнай Мюмюн, който беше арестуван за двойното убийство в хасковското село Козлец, ще остане за постоянно в ареста. Това реши съдия Филип Филипов от Хасковския окръжен съд.

    45-годишният мъж е обвинен за умишленото убийство на жена си Фахтиа Мехмед (44 г.) и съседа им Мехмед Мюслюм (48 г.). Според разследващите той ги застрелял със законно притежаваната си пушка ИЖ от ревност. Кървавата драма се разигра в сряда сутринта. Тогава Гюнай убил първо жена си в жилището им, а съседът им Мехмед се притекъл на помощ и също е бил застрелян.

    Днешното заседание за разглеждане на мярката за неотклонение на обвиняемия беше при закрити врата по искане на служебния му адвокат Кирил Керанов. Мотивът на юриста беше да не се разпространяват подробности от интимните им отношения. Искането беше одобрено от съда, което наложи всички присъстващи да напуснат съдебната зала. Определението обаче беше произнесено публично. От събраните до момента доказателства може да се направи не само извод за авторството на престъплението, а по-скоро става дума за категоричност, заяви магистратът. „Има реална опасност да се укрие и извърши друго престъпление, предвид това, че има роднини в Турция. За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, както и доживотен затвор без право на замяна, бяха другите аргументи на съдията за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“. Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

    Междувременно стана ясно, че двете деца на обвиняемия – на 6 и 20 г. са настанени при сестрата на убитата. Балдъзата на Гюнай заявила пред социалните, че ще се грижи за двете деца.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Се
      Селски
      40 -1
      16:28, 1 юни 2018
      Две почернени добри семейства.
      Болеста направи всичко,цяло село беше загрижено за състоянието на Гюнай.Звънели сме на полицията да отнемат оръжието което притежава.
      Починалата много тиха,работлива женица,починалия също.Пълни глупости са интимните им отношения,Гюнай заплашваше всеки мъж в селото.внушаваше си всеки срещщнат за любовник.
      Съселяните предприехме мерки осведомихме органите на реда,знаехме че ще се случи подобно нещо.
      • +-
        +-
        11 -3
        20:59, 1 юни 2018
        Селски, със звънене не става.
        Писаното е вярно.
        Колко човека написаха жалби, че Гюнай ги е заплашвал?
        Предполагам нула.
        Дано да греша, но знам, че в България всеки чака друг да свърши работата.
    • 2
      Жа
      жалко
      40 0
      17:02, 1 юни 2018
      Просто тоя народ оскотя от бедност. Ако стигат парите и грижите не са за хляб и оцеляване, хората няма да изперкват така.
    • 3
      Ek
      EKSPERT
      9 -2
      22:48, 1 юни 2018
      горкия, наистина е имал нужда от лекарска помощ, едва ли някой иска да убие някой, без причина, но тук явно няма причина, никаква ревност няма, просто е полудял от мъка и болести. Сега в момента той не трябва да лежи в ареста, а да се настани на лечение, защото и в ареста може да направи нещо.
    • 4
      Цъ
      ЦЪФ
      5 0
      13:53, 2 юни 2018
      ГЮНАЙ ми беше колега мн. добро момче е , НО.. през декември месец се видяхме в хасково и ми обясни ситуацията за болната си дъщеричка която често се е налагало да я карат във Варна на лечение ., и тогава ми сподели че полудявя от мъка и от безпаричие ( не знам вече кой път да хвана направо ще полудея цъфче ми каза той) ЖАЛКО за Фатиан за съседа и за него
    • 5
      Ха
      Хасковлия
      4 0
      11:29, 5 юни 2018
      Лека им пръс ,на убитите! А на Гюнай - Господ (или Аллах) да му прости!
      И този случай за пореден път показва безхаберието на чиновниците в България!!!
      Язък си за децата!!!
    • 6
      Чо
      Човек
      1 0
      23:31, 7 юни 2018
      Дайте да помогнем с нещо на децата, кой с квото може
    Последни новини