От х:

Днес в x:

Блондинките са изчезващ вид

Блондинките са изчезващ вид, но само тези, които са естествени. Тази констатация идва да напомни, че русокосите по рождение са нещо като под закрила от закона. А според данните след около двеста години естествените блондинки ще са изчезнали, а причината за това ще е начинът, по който функционират гените. Известно е, че по-тъмният цвят на косата обикновено е доминиращ, а именно на този факт се базира и очакването да се появи изчезващият вид-блондинката.

Прогнозите са, че през 2211 година единствените блондинки, които ще съществуват на земята, ще бъдат перхидролените.

Днешният 31 май е обявен за Международен ден на русокосите. Отбелязва се от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата "Диамантено токче", която се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки. Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс.

А както Афродита, така и много от русокосите й наследнички през вековете оставят мъжете със зейнали уста. Но учените имат обяснение защо блондинките са станали толкова популярни и неустоимо привлекателни за мъжете. Първо заради факта, че естествените блондинки имат около 140,000 косъма, което е с около 30,000 повече косъма от брюнетките и 50,000 повече от червенокосите. А дългата коса още от древността се възприема като знак за младост и сила при жената, което пък има връзка с плодовитостта й.

Предимство на блондинките пред брюнетките е по-високите нива на  естроген,  който мъжете могат да усетят, в резултат на което ги възприемат за по-плодовите и биват моментално привлечени от тях.

Друго популярно нещо за брюнетките са вицовете за тях. За клишето обаче, че блондинките са обикновено не с толкова висок интелект, като брюнетките, има теория на конспирацията. Според не,я блондинките сами водят кампания, с която да убедят света, че са глупави. Затова теорията гласи, че всички шеги за блондинки колко те са тъпи, са измислени всъщност от самите блондинки. Следователно блондинките не са глупави и наивни, а такива са онези, които вярват в тези твърдения. Целта-това им е позволило да работят безпроблемно в своя полза и да постигнат най-високи цели с минимално количество работа, тъй като от тях не се очаква да знаят много за каквото и да е, или да бъдат много интелигентни, поради което обикновено хората не ги товарят много.

В подкрепа на това идват интересните факти, от различни проучвания. Като например, направеното в Калифорнийския университет при сравнението в поведението на блондинки и брюнетки. Резултатите сочат, че блондинките са по-агресивни, защото са свикнали да получават повече внимание и всичко, което поискат, без значение какви са препятствията. Но в същото време било установено и, че брюнетките са по-вероятните участнички в евентуално сбиване, защото блондинките не биха искали да са развалят грима или външния вид.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини