От х:

Днес в x:

Музикална сцена съпътства фестивала “Театър, обичам те!“ в Хасково (програма)

    За първи път местния бизнес, общината и държавата в лицето на Министерството на културата си подават ръка в името на театралната публика в Хасково. През юни ни очаква вторият поред фестивал „Театър, обичам те!“, който е дообогатяване на традиционните в годините назад театрални дни.

    Интересни събития са подбрали домакините и основни организатори на културния седмичен фест от ДКТ “Ив. Димов“. Хитови постановки, съвсем нови сценични форми за хасковската публика, детски представления и музикална изненада, са част от събитията в рамките на фестивалната седмица от 11 до 17 юни.

    „На практика хасковският фестивал започва ден след „Варненско лято“, така че много от актьорите ще пристигнат при нас направо от морската столица и ще донесат лятото и тук. Стремили сме се да подберем за всеки вкус по нещо, но и да надградим в показваното досега“, обобщи директорът на театъра Стелиян Николов.

    Той отбеляза, че всички постановки, които ще гостуват са на символични цени, а това се случва благодарение на общата кауза зад която застават няколко фирми заедно с общината по финансирането на фестивала. Субсидия има и от Министерството на културата.“Целта ни е повече хора да имат възможност да гледат в рамките на фестивала пиеси, които иначе е възможно да не могат да си позволят чисто от финансова гледна точка. Затова е и разнообразието, на което сме заложили-от комедии до сериозна драматургия, от музикални спектакли до детските усмихнати представления на колегите от Сливен. Вероятно ще има хора, които за първи път ще влязат в театъра, но пък защо и да не повторят!“, казва Стелиян Николов.

    Театралният фестивал открива на 11-ти юни премиерната постановката на ДТ -Пловдив “Наемателят“, режисирана от Александра Петрова.

    Концерт-спектакълът „Бог Рок“ на ПК „Фери арт“ е на 12-ти юни. Колаборацията между актьори и музиканти води режисьорът Петър Калчев. Текстът е на Дани Рашев. Филип Аврамов, Калин Вельов, Красимир Спиридонов, Венцислав Велев и Севинч Ибрахим излизат на сцената в 19 часа.

    Популярната пиеса “Мъжът на жена ми“, постановка на Мариус Куркински, и с участието на Мария Сапунджиева е театралният подарък на 13 юни в голямата зала. На камерна сцена тази вечер е и пиесата „Честита Съпруга“ на Хасковския театър, чиято премиера мина при голям успех съвсем скоро.

    За първи път хасковлии ще могат да гледат на своя сцена представление от типа на „Пощенска кутия за приказки“. Интерактивният театрално -литературен спектакъл на Гери Турийска е на 14 -ти юни. Той е с участието на популярни личности, като Любен Дилов-син, които ще четат разкази на млади автори.

    Постановката „Бившата жена на моя живот“ е предложението на 15-ти юни. Две пиеси се играят на следващата вечер- „Случайна среща“ и „Аудиенция“.

    Последната вечер на фестивала е отредена за пиесата на Малък градски театър „Зад канала“ „Зимата на нашето недоволство“ по Стайнбек. Постановка- Бина Харалампиева и с участието на Малин Кръстев, който получи Асккер за въплъщението си в Дани Тейлър.

    В афиша на фестивала организаторите не забравят и малките театрални зрители. За децата на 16-ти юни гостува ДКТ -Сливен с постановката Красавицата и звяра от Сабине Занц на вход „свободен“. На 17-ти юни на откритата сцена на площада всички могат да гледат в 11 часа „Палавата питка“.

    Големият сюрприз тази година по време на театралният фестивал съпътстващата музикална програма.

    Пред театъра на 11 и 12 юни ще бъде монтирана сцена, на която  ще се качат любими изпълнители.

    Съпътстващото музикално събитие откриват на 11 юни местните музиканти от „Акустично джаз трио“. В 21 часа е концертът на група Хангар 42. След тях се качват с проекта си Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Във втория музикален ден -на 12 ти юни е заложено на вкуса на младите фенове. Участват Боро Първи и семейство Митеви, популярни с артистичните си псевдоними F.O & Peeva.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини