От х:

Днес в x:

“Пъстро етно“ събра децата на Хасково насред площада

    Децата от различните формации, които работят по проекта “Пъстро етно“ на община Хасково показаха насред центъра на града своите разработки. Поводът, който ги събра е 21 май- Международният ден за етническо многообразие.

    Формациите, които са в сферата на приложното и изобразителното изкуство, на фотографията или пък имат кулинарни проекти, подредиха работите си в дървените къщички. Певческите и танцовите формации пък украсиха откритата сцена на пл.“Свобода“ по обяд.

    Партньорите по проекта са 16, предимно училища и детски градини, има и неправителствени организации, влиза и спортен клуб „Слънце“, а също и организации за психологическа подготовка и работа с родители, НПО в правния сектор.

    В различните клубове, създадени по проекта, който действа от началото на 2017 година и е двугодишен, са обхванати около 700 деца, а като непреки участници в различните изяви се включват под една или друга форма над 2 хил. деца, обясни Валентин  Спеджаров, който е администратор по проекта.

    Сред децата, които показаха майсторлък се подредиха и възпитаниците на Нели Арнаудова от Школата по етнография към Младежкия център в Хасково. Те на живо пред минувачите показаха работа с глина, сухо пластене на вълна и рисуване върху керемида.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ро
      Родител
      4 -4
      14:38, 29 май 2018
      Така.........кому беше нужно, този концерт да се състои в 12 часа на обяд ( тази жега)в работен и учебен ден?Време удобно за единствено за общинските работници.
    • 2
      Уч
      Участник
      7 -3
      16:26, 29 май 2018
      Време удобно за пътуващи ученици.Нали разбирате, че голяма част от участници са от други населени места и трябва да бъдат извозени до съответните села.Ако концертът беше в удобно за вас време/ 17 часа/, нямаше
      да има какво да гледате на сцената.
    • 3
      Pr
      prav e
      0 -4
      21:56, 29 май 2018
      Страшно Слаба организация , чакане , безотговорнос... Виж коментара
    Последни новини