От х:

Днес в x:

Готвят анимация по „Леденият дракон“ на Джордж Р. Р. Мартин

Екранизацията на „Леденият дракон“ („The Ice Dragon“) е следващият проект на  Джордж Р. Р. Мартин. Наскоро стана ясно, че се подготвя от Warner Animation Group като анимационен филм, насочен към цялото семейство. За разлика от сагата, вдъхновила „Игра на тронове“, „Леденият дракон“ е история за малко момиче, което се сприятелява с рядък леден дракон във фентъзи свят, където кралства се бият помежду си с огнени дракони.  Мартин ще е продуцент.

Ето и официалния синопсис на българското издание на романа от „Бард“:

Леденият дракон е легендарно и страховито създание, което никой човек не е успял да опитоми. Когато прелита в небесата, оставя след себе си опустошена, замръзнала земя.

Но Адара не се бои. Защото тя е дете на зимата, родено в лют мраз, какъвто не помнят дори Старите.

Адара не помни кога е видяла ледения дракон за пръв път. Като че ли той присъства в живота ѝ открай време – зървала го е отдалеч, докато си играе в снега, а другите деца бягат от студа. На четири години тя го докосва, а на пет години се качва на широкия му леден гръб.

Адара е седемгодишна, когато в един летен ден огнени дракони от Севера връхлитат мирния ѝ дом. Тогава само тя, детето на зимата – и леденият дракон, който я обича – могат да спасят нейния свят от пълно унищожение…

Действието в „Леденият дракон“ се развива в света на поредицата „Песен за огън и лед", по която е заснет хитовият сериал „Игра на тронове". Тази пленителна, затрогваща приказка за едно момиченце и неговия дракон е пищно илюстрирана от прочутия художник Луис Ройо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини