От х:

Днес в x:

Цветя, очи и керамика показват в изложба възпитаниците на „Колорит“

    Възпитаниците на школата по приложни изкуства „Колорит“ организираха традиционната си годишна изложба.

    Творбите на младите художници са подредени във фоайето на читалище „Заря“ в Хасково. В нея могат да се видят графики, рисунки с акрилни бои и акрилни маркери, в които са вложени много въображение и емоции. Тази година младите творци са заложили на керамиката, с която са изработени различни фигури. Новото в тази изложба е, че е използвана глазура, като всеки един съд е печен в грънчарско атилие в Димитровград, за да придобие завършен вид, обясни ръководителя на школата Веселина Делчева.

    В малкото фоайе на читалище „Заря“ са подредени и две самостоятелни изложби. Едната е на тема „цветя“, подготвена от единадесетокласничката Габриела Нанева, която посещава школата от 10 г. В нейните творби личи любовта й към цветята, рисувани са с наситени цветове.

    Другата самостоятелна изложба е на зрелостника Симеон Монев, темата е “очи“, предимно на възрастни хора. От картините му блика човешка емоция.

    Творбите на двамата млади художници ще се продават.

    Официалното откриване на изложбата е в 18 часа днес. Желаещите ще имат възможност да разгледат изложбата до 12 юни.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      52
      526184
      5 0
      06:43, 29 май 2018
      Прекрасни деца и чудесна ръководителка, която творчески ги вдъхновява. Цветен празник на красотата и стремителния полет към нея! Посетете изложбата и се насладете на всички експонати. Ще останете очаровани.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини