От х:

Днес в x:

Жива охрана ще пази училище „Ш.Петьофи“ след серия вандалски набези в двора

Изображение 1 от 5
    Жива охрана ще пази основно училище „Шандор Петъофи“ в Хасково, след като в рамките на седмица два пъти беше извършено посегателство в двора му. Този петък във времето от 19.30 до към 21 часа двама младежи са извадили с плочките кошчета за боклук. Освен това има  измъкнати и пейки. Седмица по-рано бяха изпочупени и уреди на спортната площадка. Извършителите и от двата случая са заловени. Разпознати са по кадрите от охранителните камери, съобщи директорът на училището Антония Петрова. Те нямат общо помежду си. 
    Петъчните злосторници са от квартал “Орфей“, в който се намира училището. Единият от тях е на 13 години, а другият  е студент. И двете лица обаче не са задържани, пълнолетният - поради здравословни причини, уточниха от полицията.
    „До 19.30 часа, докато в училището има хора, достъпът за игра на площадките и ползването на игрищата и уредите в двора са за всички. Никого от квартала не сме спрели да ползва училищната база. Но след това дворните врати се заключват и влизането през оградата си е незаконно проникване. Нямам представа защо тези млади хора, извършили посегателствата, рушат нещо, което могат да ползват са спорт“, изумена коментира директорката. Част от изпочупените уреди преди седмица вече са възстановени от фирмата, която поддържа съоръженията, отбелязаха от общинската администрация.  
    Заради вандализма, тази сутрин кметът на Хасково Добри Беливанов е имал среща с директорката, на която се е решило за крутата мярка - около школото вечер да обикаля охрана. Обходът  ще бъде поет от фирмата, която има сключен договор с общината за охрана на обществени обекти.
     
    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      3 -1
      13:44, 28 май 2018
      Госпожо Славова, сама написахте в предишен материал за личния пример, помните ли?! Айде , сега да си прегледате текста и да откриете сама неточностите, правописните и граматически грешки!
      * ще пОзи - ???
      * до към - пише се слято
      * в двора на школо / би трябвало да е школоТО/
      * по между си - помежду си
      *Антония - ???
      * да ползват СА спорт - ???
    • 2
      То
      ТОто
      9 0
      14:42, 28 май 2018
      Направо впечатляващо .... заловени и освободени ! За какво изобщо се напъват да ги залавят тогава ?!?!?!?!?
    • 3
      Ро
      Родител
      3 -2
      15:20, 28 май 2018
      В това училище можеш да влезеш когато си поискаш охраната под всякаква критика старци с байпаси и никаква отговорност да не говорим че на компа редят пасианси не че друго могат да правят а ромите пълзят на всякъде необезпокоявани
    • 4
      Дя
      ДЯДО МРАЗ
      8 0
      15:37, 28 май 2018
      Интересни коментари------ този най горе седнал да пише за грешките а не се съсредоточил върху престъплението като че ли е на матура по български Друг пък пише за САРЦИТЕ ОХРАНИТЕЛИ което си еи факт А истината е една ----- който руши или краде трябва да ВЪЗСТАНОВЯВА със СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА а не на общината Освен това да има и наказания и то драстимни така че втори път да не посяга Нека полежи 2 или 3 дни в полицейското управление без хляб и вода така че после и на сън да се стряска
    • 5
      Ха
      Хасковлия
      0 0
      17:37, 28 май 2018
      Дядо Мраз, матурата по български мина. Написаното е по повод думите на "журналистката" Славова: " Но модерната сграда и оборудване няма да направят децата ни по-човечни, ако го няма педагогическия подход и личния пример." И в нейния ред на мисли е тази корекция на грешките ѝ. Какъв пример дава тя - за грамотност, за професионализъм или...
    Последни новини