От х:

Днес в x:

Хора на Тръмп в КНДР. Подготвят срещата му с Ким

Американски екип е пристигнал в Северна Корея, за да подготви евентуалната среща между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, обяви в официалния си профил президентът Тръмп. Подготвителен екип е заминал и за Сингапур, където се очаква да бъде срещата, по думите на говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Държавният департамент на САЩ вече обяви за проведена среща на американски и севернокорейски представители в село Панминчжон в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

"Наистина вярвам, че Северна Корея има блестящ потенциал и ще бъде велика икономическа и финансова държава един ден. Ким Чен-ун е съгласен с мен за това. То ще се случи", казва Тръмп, цитиран от световните агенции.

Южнокорейското външно министерство потвърди, че представители на САЩ и Северна Корея водят преговори в Панминчжон с цел да подготвят евентуалната среща между Тръмп и Ким, посочва АП.

Миналата седмица Тръмп обяви, че се отказва от силно очакваната среща, но после каза, че тя може да се състои на 12 юни в Сингапур, както беше планирано първоначално.


 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини