От х:

Днес в x:

Хандбалистките на Хасково станаха вицешампионки на Държавното

    Хандбалистките на Хасково спечелиха сребърните медали от Държавното първенство за девойки до 16 г, което се игра в спортна зала „Спартак” в Хасково. Във финалния мач момичетата на треньорките Ирина Миладинова и Антоанета Вълкова претърпяха загуба от хандбалистките на “Бъки” – Габрово, които спечелиха трофея от турнира. Гостенките се наложиха над домакинките с 34:23 гола.

    Първото полувреме беше доста оспорвано и се играеше гол за гол. Преди почивката габровлийки успяха да вземат две точки преднина при резултат 13:11 гола. Връщайки се на терена след паузата хандбалистките на „Бъки” се мобилизираха и успяха да покажат превъзходство с бързи атаки и силна защита.

    Хасковлийки положиха усилия и противойдестваха на някои от нападенията, но не успяха да стигнат до обрат в играта. Голмайстор на финалния турнир от първенството стана Василена Шомова, която е национален състезател и капитан на „Хасково”. Хандбалистката отбеляза 102 попадения.

    Купата на шампионките връчи кметът на Хасково Добри Беливанов, който награди и вицешампионките. Трети е тимът на „Ники-Спорт” – Сливница”, който се наложи в битката за разпределение на медалите над „Панагюрище” с 32:28.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини