От х:

Днес в x:

Акушерки ще консултират бъдещи майки в Хасково

Информационна кампания „Акушерките близо до майките“ предстои да се проведе в Хасково, съобщиха от общинската администрация. Тя е организирана от Алианс на българските акушерки.
Основната цел на Алианса е да информира и консултира обществеността за добрата грижа в семейното здравепазване. В тази връзка ще се проведат безплатни лекции за бъдещи майки, представени от акушерки, членове на Алианс на българските акушерки.

Обученията ще се провеждат два пъти месечно. Целта е да се информират родителите компетентно от медицински специалисти, да получат необходимите знания и практически опит, да се запознаят с добри практики, основаващи се на медицински доказателства и прилагането на световни достижения в областта на акушерските услуги, така също акушерките да бъдат техен семеен консултат.
Информационната кампания е подкрепена от община Хасково. За реализацията на идеята в областния град съдейства и БЧК. На 29 май от 14,30 часа в залата на БЧК е насрочена първата лекция на тема “Предвестници на раждането. Кога да тръгнем към родилния дом? Последни приготовления."

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини