От х:

Днес в x:

Ракетата, свалила малайзийзкия самолет не е руска, твърдят военните

Руското министерство на отбраната отговори на обявените изводи на международния разследващ екип относно свалянето на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17 над Украйна през 2014 г. .

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", с която е свален самолета, е била на въоръжение в руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на MH17 се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството. Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили. Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини