От х:

Днес в x:

Ученици от Езиковата гимназия поставиха самозареждащи се хранилки за бездомни животни

    Ученици от Езиковата гимназия в Кърджали последваха примерът на кърджалиецът Никола Стоев и поставиха самозареждащи се хранилки за бездомни животни в паркове на града.Две хранилки са поставени в парк „Простор” и две в парк „Горубсо”.В начинанието взеха участие всички ученици от 11 немска първа паралелка.Техни връстници пък боядисали пейки, други засяли дръвчета.Всеки клас представя със снимки и видео своето начинание.

     Хранилките за бездомни животни представляват тръби,които се извиват в долната си част.Зареждат се отгоре и по гравитачен път храната стига долу и става достъпна за животните.Закрепват се за дърветата.

    Ами всичко започна от провеждащата се иновативна седмица в училище , когато момиче предложи да направим тези хранилки, тъй като беше видяла статията за @Никола Стоев,  от когото взехме идеята и ги направихме, разказва Радослав Киряков. Трудно беше да изберем места, където да няма жилищни сгради, детски градини и хора, а само животни.   Преценихме, че е най-добре да ги поставим в парковете, но се бояхме да не изчезне някоя,  а пък то точно това стана .  Бяхме малко разочаровани,   но поне другите три още са непокътнати.., освен от животинките, добавя Радослав на своята страница във Фейсбук.

    Той посочва още: Също се притеснявахме и от това, че природозащитниците ще ни направят проблем заради скобите,  които държат самата хранилка и бяха забити в дървото.Но след това намерихме малко по-иновативен начин за закрепване на хранилките, подчертава Радослав.

     Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини