От х:

Днес в x:

Момчилград отбеляза 24 май с празнично шествие


Момчилград отбелязаха 24 май - Деня на българската култура и просвета и славянската писменост с празнично шествие. Ученици и учители от всички училища в града премихана през централната част на града. Ученици, учители и културни дейци бяха аплодирани от много момчилградчани, застанали от двете страни на главната улица. В шествието се включиха кметът на общината Сунай Хасан, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин, служители на общинска администрация и общински съветници.
На лятната сцена  в градския парк "Нури Адалъ" ученици се погрижиха с песни и танци за празничното настроение на момчилградчани.
Кметът на община Момчилград Сунай Хасан поздрави учители, ученици просветни и културни дейци.
"24 май е денят, в който повече от всякога усещаме себе си като неделима част от световната цивилизация. Ние се нареждаме сред признатите народи на Европа – със самочувствие, образованост и култура. 
Всяка година този празник ни вълнува много.  Наричаме го най-светлия, най-обичания, защото той е нашата връзка с културното минало, настояще и бъдеще на света", заяви в поздравителното си слово кметът на Момчилград Сунай Хасан. В края на тържеството той награди абитуриенти-отличници от момчилградските училища.

Кърджали бг вести
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини