От х:

Днес в x:

Абитуриенти на „Славейков“ в благотворителна инициатива

„Училището за шампиони“ изпрати своя випуск 2018 г.

90 абитуриенти целунаха знамето на СУ „Петко Рачов Славейков“ след тържеството послучай 24 май в двора на училището. Част от тях – ученици в досегашния 12“б“ клас, дойдоха на изпращането с бели тениски с изрисувано сърце на гърдите. Средствата, подготвени за специален тоалет за този ден, зрелостниците решили да предоставят за лечението и рехабилитацията на 21-годишния Александър от Смолян в стремежа му да проходи. Училището бе партньор в организирането на благотворителен концерт през април месец за тази кауза и тогава хрумнало на Ерай Шакир, водещ на концерта, че той и съучениците му могат да извършат едно добро дело. Майката на Алекс бе специално поканена на тържеството и получи на сцената сумата от 510 лева, които са част от жизнено необходимата за следващия месец сума. Теменужка Караджова благодари с вълнение и пожела на учителите все така да възпитават добри млади хора.

Официални гости на училищния празник бяха Ширин Сюлейман – директор на дирекция в Община Кърджали, Вилдан Сефер – главен експерт в Областна администрация – Кърджали и Елена Дерменджиева – старши експерт в Регионалното управление на образованието – Кърджали.

Директорът Милко Багдасаров сподели, че училището изпраща един изключително силен випуск. Неслучайно за титлата  „Първенец на випуска“ бяха обявени две абитуриентки – Йоанна Димитрова и Стиляна Аврамова, на които Багдасаров връчи златни бухалчета . Същата значка за изключителни постижения в областта на математиката получи Цветелина Карамфилова, която прослави не само училището и града, но и цяла България. Цветелина е и носителят на тазгодишната стипендия „Кърджали“, която ще й бъде връчена от кмета Хасан Азис на общоградското тържество.

В края на празника знаменната група Симеон Топузлиев, Йоанна Димитрова и Николета Димитрова предадоха знамето на училището и националните символи на новата знаменна група – единадесетокласниците Александър Благоев, Симона Калекова и Налян Билял.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини