От х:

Днес в x:

Новоудостоеният почетен гражданин на Асеновград Иван Иванов с орден от президента за 24 май

Правителството предлага на президента да издаде укази за удостояване с държавни награди на изтъкнати дейци на културата и изкуствата, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Сред предложените за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, е актьорът Иван Иванов. Припомняме, че на последната сесия на ОбС – Асеновград той бе сред двамата избрани за Почетни граждани на града (б.ред. - другият е писателят Петър Динчев).

Останалите предложени за удостояване от президента с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие са балетмайсторът доц. Калина Богоева, оперната прима Стефка Евстатиева, композиторът проф. Милко Коларов, актьорът Христо Мутафчиев, както и дългогодишният директор на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура Величка Велянова.

Режисьорът Адела Пеева е предложена за награждаване с орден „Стара планина“ – първа степен.

Директорът (2000-2015) на Народната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново д-р Иван Ангелов и писателят Петър Велчев ще бъдат наградени с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – втора степен.

Предложенията за връчването на държавните награди са мотивирани с големите заслуги на творците за развитието на културата и изкуството.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини