От х:

Днес в x:

До обяд - слънце, после краткотрайни валежи с гръмотевици

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Западна България, след обяд и до полунощ – купеста и купесто-дъждовна. На места там отново ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и условия за градушки. В сутрешните часове в отделни райони в низините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над планините в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони - значителни. В планините в източната половина ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, по-билата – предимно от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

За Смолян прогнозата на синоптиците сочи променлива облачност. Макар денят да започва с чисто небе, се очаква заоблачаване в следобедните часове и валежи. Максимални температури - 20 градуса.


 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини