От х:

Днес в x:

Без преписвачи на матурата и на външното оценяване за седмокласниците

Няма хванати преписвачи на държавния зрелостен изпит по български език и литература в Хасковска област. Това съобщи за Haskovo.net началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева. Тя поясни, че това е това не се е случвало пред последните години, винаги е имало спипани да преписват. По думите й това се дължи на добрата организация за провеждане на матурите и предприетите мерки, сред които е видео наблюдението, до което достъп имат директори на училища, РУО и МОН.

Боева уточни, че матурата е протекла спокойно и изпитният вариант е отворен и разпространен навреме. Зрелостниците трябваше да пишат по стихотворението „Вяра“ на Никола Вапцаров.

Държавни изпити се проведоха в 19 училища в региона, на които се явиха 1608 абитуриенти. Те бяха охранявани от над 1000 квестори.

Нарушения няма открити и на националното външно оценяване по български език и литература при седмокласниците, което е вход за кандидатстване в гимназиите. Падна им се преразказ върху откъс от романа “Седем хайдути и едно магаре” на Бранислав Нушич.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини