От х:

Днес в x:

Карате отваря вратите на кърджалийчетата към света

    Карате  отваря вратите на кърджалийчетата към света. Школата по бойни изкуства „Арес” в Столицата на Източните Родопи има потенциала да произвежда шампиони. През 2020 г.карате става олимпийски спорт и нашите деца ще имат възможност в някоя от следващите олимпиади да завоюват отличия, тъй като са изключително добре подготвени. Това заявиха в Кърджали инструкторите по карате Антоний Тодоров и Роби Хариот. Роби Хариот има шести дан в карате  вадо рю и е в града по покана на кърджалиеца Антоний Тодоров. Двамата живеят и преподават карате в Лондон. Тодоров е бил шампион на Англия през 2004 г.

    Двамата инструктори водеха семинар с децата от клуб „Арес” с треньор Пенчо Стоянов. Децата в клуба са с висока подготовка и дисциплина. Те са много напреднали и са над нивото на коланите, които са им присъдени, сподели Роби Хариот. Според Хариот възпитаниците на школата имат добра основа и няма сериозна необходимост за изчистване на стила им.

    Антони Тодоров сподели, че децата на Кърджали са били подценявани от федерацията със седалище Хасково. Затова те ще преминат с клуба към Британската федерация по бойни изкуства.

     Двамата преведоха названието на стила вадо рю като „по пътя на мира”. Роби Хариот подчерта,че карате е философия формираща силна дисциплина и самоувереност.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини