От х:

Днес в x:

Областният управител откри „Криле над Кърджали”-3, наплив от мераклии да летят

Изображение 1 от 4

    Областният управител Никола Чанев откри третото издание на „Криле над Кърджали”, организирано от Авио-мото клуба в града и Ротари клуб-Кърджали. Губернаторът бе нетърпелив и пристигна на летището веднага след като дъжда спря и имаше условия за летене.Той се пошегува с метеорологичните условия, но пилотът му Стефан го успокои, че никой не е останал във въздуха.

    Заедно с областният управител на пистата бе и малкият Боби. Родителите му го бяха поканили на разходка,като го изненадаха с подарък-взор над Кърджали от птичи поглед.

    Пръв във въздуха се издигна Никола Чанев.Последва го и Боби.

    Два самолета и един мотопланер се издигнаха над Столицата на Източните Родопи . Те имаха разрешение от РВД да летят в радиус от 15 км, за да могат пасажерите да се наслаждават и на историческите забележителности от високо.

      За Кърджали бг вести председателят на Авио-мото клуба и пастпрезидент на Ротари клуб –Кърджали Сабахаттин Гьокче подчерта, че пистата се смята за уникална заради подходящите климатични условия. Настилката й е дълбоко фундирана. Надяваме се френската фирма, която е проявила интерес към нея да запази съоръжението, което е много скъпо, подчерта Сабахатин Гьокче.

     Областният управител Никола Чанев бе във възторг от летенето. Преживяването е страхотно, каза той след като се приземи. Пожела повече любители на този авиомоторния спорт да съпреживеят емоцията. Очаквам много хора.Интересът е голям,защото „Криле над Кърджали” е само веднъж в годината,отбеляза губернаторът.

    Кметът на града инж.Хасан Азис не успя да лети днес,поради ангажимент в Джебел.

    Полетите над Кърджали ще продължат и утре,увериха организаторите.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини