От х:

Днес в x:

Пиесата лауреат на „Южна пролет“ с награда от Друмевите театрални празници

Пиесата „Да се преструваш е прекрасно” на актьора от хасковския театър, който направи и своя прощъпулник като драматург- Петър Влайков, е с една от двете поощрителни награди от Фестивала „Друмеви театрални празници - Нова българска драма” в Шумен.В категорията "Авторски прочит" не беше връчена награда, а само поощернията.

Пиесата вече е носител на статуетката Пегас за 2018 година за драматургия от конкурса за дебютна литература “Южна пролет“ в Хасково.

Малко след първата награда, текстът на Петър Влайков дебютира и на сцената в театралния спектакъл „Честита съпруга“ преди седмица.

Пиесата се игра два път досега пред хасковска публика при огромен успех. В нея силни роли правят Николета Малчева и Стефан Денолюбов. Предстои премиера на спектакъла и на столична сцена. Той е включен и в тазгодишното издание на Театралните празници в Хасково, които ще са през юни.

Носител на наградата за цялостен спектакъл от фестивала в Шумен е “Нирвана” от Константин Илиев на ДКТ “В. Друмев”.

В тазгодишното издание на фестивала Наградата за режисура спечели Дамян Тенев за спектакъла “Една торба барут ” по Йордан Йовков на ДТ “Стефан Киров” - Сливен. Ирина Митева за ролята на Жената в спектакъла “Нирвана” е с наградата за женска роля. Журито присъди наградата за мъжка роля на Захари Бахаров за превъплъщението му в Бае Славе в спектакъла  “Чамкория” по романа на Милен Русков  на Театър 199 “Валентин Стойчев ” - София.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Браво
    2 0
    18:45, 17 май 2018
    Браво на младия автор! Още много вдъхновение и успехи!
  • 2
    Xx
    xxx
    2 0
    19:06, 17 май 2018
    Честито!И с пожелания за бъдещи успехи!

Още новини

Последни новини