От х:

Днес в x:

Хасково ще е домакин на Купа България по спортни танци с рекорден брой участници

    Хасково ще е домакин на Купа България по спортни танци. Изява от подобен ранг не се е провеждала в областния град през последните 20 г., съобщиха на пресконференция треньорите от клуба-домакин „Гранд“ Николай Манолов и Павлина Вълчева. Те поясниха, че и предходни години са кандидатствали за домакинство, но жребият се падал в други градове.

    Състезанието ще се проведе в събота в спортна зала „Дружба“ в Хасково. Изявите започват от 10 часа в събота – 19 май с надпревара за най-малките „изгряващи звезди“. В 14 часа започва открит национален турнир „Гранд купа Хасково“. Официалното откриване ще бъде от 18 часа в събота от кмета Добри Беливанов, след което започват съревнованията при по-големите – хайлайфа. Входът за почитателите на танцовото шоу е свободен.

    Надпреварата носи точки за годишното генерално класиране за Купа България, както и за годишната ранг листа на България, от която се определят топ двойките на страната, които представят България на световни и европейски първенства.

    Заявките за участие се приемат и днес като могат да се подават и онлайн до полунощ, поясни Николай Манолов. „До този момент са се записали състезатели от 31 клуба от 17 града в България, което е рекорд за нас“, допълни той. В надпреварата ще се включат участници от водещите клубове в страната – Бургас, София, Варна, Пловдив, разбира се и от хасковската школа, която също е една от най-силните. В състезанието ще участват състезатели и от двата местни клуба „Гранд“ и „Хасково“, както и от Свиленград.

    Най-силна конкуренция се очаква да е в групата на състезателите над 19 г., където сред заявилите участие са три двойки-финалисти на шампионата на България. В тази група ще се състезава и топ танцьорката на „Гранд“ Мирослава Дойчева, която се завръща на танцовия подиум след разпада на двойката с предишния си партньор Любослав Стоев, с когото са трикратни шампиони на България, четири пъти носители на Купа България и имат редица успехи в други състезания. Мирослава ще дебютира на предстоящото състезание с новия си партньор Братан Братанов от Стара Загора, който от 5 г. се състезава за „Гранд“. Очертава се те да бъдат една доста перспективна и обещаваща танцова двойка, заяви треньорът им Николай Манолов. Той се надява дебютът им в Хасково да е успешен и това да бъде началото на една танцова кариера.

    При юношите ще играе и друга доказала се двойка – Марин Мартинов и Диляна Димитрова. Седмокласничката от ОУ „Климент Охридски“ е добра в танците, но и постига успехи в училище. Доказателство за това е номинацията й за новоучредената награда „Ученик на годината“ на община Хасково.

    Състезанието е включено в спортния календар на Българската федерация по спортни танци и се провежда със съдействието на община Хасково. Призьорите ще получат, не само купи, медали и грамоти, но и парични награди, осигурени от спонсори.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини