От х:

Днес в x:

Apple изпревари Tesla по безпилотни автомобили

Технологичният гигант заема второ място по брой на автономни коли в щата Калифорния

Американският технологичен гигант Apple увеличи броя на безпилотните коли в своя автопарк, регистрирани в Калифорния, на 55. За тестовете им са назначени 83-ма шофьори, съобщи Департаментът за моторни превози средтва (DMV) на щата.

По този начин Apple се изкачи на второ място в класацията по брой на автономни автомобили в Калифорния. На първа позиция продължава да е GM Cruise, която има 104 безпилотни коли и 407 регистрирани за тях шофьори.

DMV съобщава, че общо в щата са регистрирани 409 безпилотни автомобили, а 1600 шофьори са получили лиценз за тестове с тях. Такива документи разполагат 53 компании.

На трето място по брой на безпилотни коли в автопарка си е компания Waymo, която разполага с 53 автомобила и 338 шофьори. Четвърто място заема Tesla (39/92), а на пета позиция е Drive.Ai (14/10). В списъка влизат също така Zoox Inc (12/71), NIO USA (11/19) и Toyota (11/16).

За първи път Apple получи разрешение да тества безпилотни автомобили през миналата година. Тогава тя регистрира 3 автомобила и шестима пилоти. Преди месец пък технологичният гигант взе лиценз да тестване на безпилотни летателни апарати.
 

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини