От х:

Днес в x:

Превозвачи: Законът на Макрон ще вдигне 50 до 100% всяка една стока за потребителите

"Основната част в пакета за мобилност, това, което е притеснително - той не е съобразен с нуждите на индустрията." Това заяви пред БНТ Николай Рашков, който е част от Сдружението на международните превозвачи.

По думите на Рашков към момента няма достатъчно гласност относно това, че Пакетът "Мобилност" ще засегне всеки един потребител, "тъй като в момента 70% от стоките за един потребител се превозват на тежкотоварни автомобили, което значи, че с една подобна нерегламентирана регулация, накрая ще се наложи да се плаща около 50 до 100% отгоре на всяка една стока".

Рашков допълни, че основните проблеми относно Пакета "Макрон" са в 4 точки, за които превозвачите настояват да бъдат преработени, така че да станат изгодни за бранша и всеки един потребител.

Според Рашков това, което е важно да се отбележи, е, че въпросният протест е подкрепен от всички браншови организации в България. Заетата от България позиция е подкрепена и от политически партии и правителството. Това само по себе си говорило за важността и сериозността на проблема.

Припомняме, днес превозвачите излизат на национален протест в София. Очаква се недоволството да причини сериозни проблеми в трафика на София, имайки предвид, че днес в столицата са въведени ред ограничения за провеждането на срещата на върха на лидерите на ЕС във формат ЕС - Западните Балкани.

Протестът на превозвачите започва в 10 часа и ще има 2 локации. Очаква се около 100 автобуса и 100 тежкотоварни автомобила да се включат в протеста. Той ще започне от 4-ти километър на булевард "Цариградско шосе" до булевард "Брюксел", където водачите ще паркират камионите си.

По същото време, но в района на румънското посолство, шофьорите на автобуси ще подредят в протестна колона превозните, съобщи БНР.

Протестът цели да се покажат на лидерите на Европа размера на щетите, които ще нанесат предложените промените, свързани с командировъчните и почивките на международните превозвачи.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    0 0
    11:08, 17 май 2018
    Не е вярно. Само ще намали печалбите на превозвачите

Случаен виц

Последни новини