От х:

Днес в x:

3 по-различни приложения на кафето

Милиони хора по целия свят предпочитат кафето пред всяка друга напитка, а то има много форми – еспресо, със или без мляко, горещо, студено...

По-впечатляващото е колко много хора използват кафето за много други неща, освен консумацията му като напитка.

Какви други ползи може да има кафето?

1. Освежава ръцете

Вероятно са малцина тези, които биха могли да устоят на аромата на прясно смляно кафе. То обаче може да се използва и като дезодорант за ръце.

Кафето лесно премахва неприятните миризми по ръцете, като такива от лук или чесън. За целта трябва да ги разтриете със смляно кафе и да ги изплакнете с вода.

2. Маска за лице

Освен освежаващия аромат и изискания вкус, кафето има редица други предимства за кожата.

То почиства мъртвите кожни клетки и предпазва кожата от появата на бръчки, заради съдържанието на антиоксиданти в него. Това прави кафето един от най-предпочитаните продукти за кожата. Можете да използвате прясно смляно кафе директно на лицето си или да си направите с него различни маски за лице.

3. Освежава хладилника

Случвало се е на всеки най-малко веднъж – когато отворите хладилника и само от миризмата разбирате, че нещо в него се е развалило. Силните миризми от риба или пикантна храна са много упорити.

Кафето ефективно се бори с неприятните миризми в хладилника точно както премахва и лошите миризми от ръцете. Трябва само да поставите чаша с кафе в хладилника. То ще абсорбира неприятните аромати и проблемът ще бъде решен.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини