От х:

Днес в x:

86 деца показват пожари и наводнения, 20 отиват на национален конкурс

    Млада художничка пресъздаде трагедията в руския мол, при който загинаха десетки хора. Второкласничката София Горяйнова е нарисувала инцидента в град Кемерово. С творбата си възпитаничката на харманлийското ОУ „Иван Вазов“ с класен ръководител Миглена Кунева спечели втора награда в Областния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

    Талантливото момиче е рускиня, но от две години живее в България. Тя разказа, че гледала бедствието по телевизията и решила да го пресъздаде на белия лист, което пък й донесло успех. Днес тя си получи наградата в Младежкия център в Хасково на официална церемония.

    Творбата на София и още 19 рисунки, класирани на първо, второ и трето място в областната надпревара, ще бъдат изпратени за националния конкурс в София, който ще се проведе през октомври тази година, обясни инспектор Любомир Василев от противопожараната слуба в Хасково. Той и колегата му инж. Петър Виденов и главният експерт от Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова раздадоха наградите на останалите призьори.

    В 19-то издание на областния конкурс участваха общо 86 деца, разделени в 3 категории – от общообразователни училища, от школи и от специални училища за деца в неравностойно положение. Участниците бяха разделени в три възрастови групи – 7-10 г, 11-13 г. и 14-18 г.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини