23 °C

Читател: Отпушете тапата на ул. „Георги Кирков“

Крайно време е да се вземат някакви мерки и да се отпуши тапата на ул. „Георги Кирков“ в Хасково. Това пише в писмо до Haskovo.net нашият читател Мартин А. Особено драматично е положението пред Втора и Трета поликлиника, пише нашият читател, изпраща и снимки.

Ето част от писмото му: „Преди два дни след упорито звънене на т. нар. „Паяк“, никой не ми вдигна телефона. На ул. „Георги Кирков“ движението е ад, защото има спрени коли през целия делничен ден, независимо, че е забранено със знак. Улицата е натоварена, образуват се тапи и колите буквално не могат да се разминат. На ул. „Рила“ е по същия начин. Спрени коли от всеки край на улицата и то по „хамалски начин“, че едвам да се размине друга кола. Аз лично живея там и не мога да си спра колата по нормален начин. Мисля, че на никой не му е приятно, когато пред тях са натрупани сума ти автомобили. От друга страна е и много шумно. Разбирам, че всички са за поликлиниките, но от общината е трябвало да помислят и за паркинг. Също така и самата улица е цялата в дупки. Разчитам, че това ще стигне до повече хора и до съответните служби. ”

Проблемът със затрудненото движение по „Георги Кирков“ е обсъждан многократно. Миналата година там имаше и масирана акция на КАТ и Общинска полиция за неправилно паркиране и мнозина отнесоха глоби. Буквално минути след като си тръгнаха униформените обаче положението бе същото.

„В Транспортната комисия към общината сме обсъждали многократно този проблем, но решение все още няма. Опасявали сме се да не създадем нов проблем. Пак ще го поставим за разглеждане в края на май“, заяви шефът на „Тролейбусен транспорт“ Йордан Панев, който е и член на Транспортната комисия. Негово виждане е, че трябва да се махне тротоарът откъм тютюневите складове, да се оформи джоб за паркиране. „Коментирано е и въвеждане на еднопосочно движение по тази улица“, допълни Панев.

Haskovo.net


19 Коментара

Хороскоп за 17.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини