От х:

Днес в x:

Tesla изгражда виртуална електроцентрала за балансиране на мрежата в Европа (видео)

Tesla представи още един нов голям проект за своите Powerpack - огромните батерии за съхранение на енергия. Те ще бъдат използвани като виртуална електроцентрала за балансиране на мрежата в Европа.

Новият проект бе представен в Терхилс, Белгия. Той включва 140 Powerpacks и инвертори Tesla с обща мощност от 18,2 MW. Батериите на Tesla се зареждат, когато има излишна мощност и след това се зареждат, когато има нужда от повече мощност. Те балансират европейската електрическа мрежа 100 пъти по-бързо от инсталациите на изкопаеми горива

Системата Powerpack ще бъде използвана за подобни мрежови услуги, както в проекта на Tesla за PowerMap в Южна Австралия, където проектът оказва огромно влияние върху цената на тока (честотния контрол и допълнителни услуги). 

Tesla си партнира с Restore за изграждането на системата и предлагането на балансиращи услуги на европейските оператори на преносни системи. 

Powerpack на Tesla бе избран отново за друг голям проект за съхранение на енергия в Австралия с 25 млн.долара финансиране. Тесла също има свои собствени планове за виртуална електроцентрала за 50 000 домакинства с Powerwalls в Австралия. Миналата седмица изпълнителният директор Илон Мъск намекна за предстоящ проект за 1 GWh.

Коментари в сайта

Последни новини