23 °C

Езиковата изпрати най-силния си випуск, събират средства за болно бебе

“Днес изпращаме не просто випуск 2018. Днес изпращаме випуск, който е сред най-силните през последните години. И като знания, и като постижения, и като поведение. Те вдигнаха много летвата и ще са необходими значителни усилия, за да се защити това високо ниво. Защото престижът на едно училище се дължи на неговите ученици”.

Това каза на церемонията по изпращане на зрелостниците директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев. Гости на тържеството бяха кметът Добри Беливанов, зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, бивши възпитаници на гимназията, родители. Градоначалникът също пожела на абитуриентите много успехи в живота и ги призова да се връщат в своето училище.

По традиция бяха връчени много награди на най-изявените зрелостници. Златаровската награда отиде при Тодор Кирев. Отличия получиха и най-добрите в овладяването на различните езици, изучавани в гимназията. Грамотата за най-добра във владеенето на английски език бе за Антонина Попова, по немски за Димитър Димитров, по испански за Кристиян Кирилов, по руски за Кристияна Димитрова, по френски за Даниел Стоилов.

Присъдени бяха още много отличия, сред тях и учредени от бивши възпитаници на гимназията. Наградата на Филип Филипов за най-активен учител в извънкласните дейности бе за Валентина Иванова. Носителят на тази награда се определя от учениците, уточни директорът Деян Янев. Грамоти и различни отличия получиха много зрелостници. Всеки от 12-те класове бе избрал своя благотворителна кауза тази година. Инициативата на 12 “В” бе в подкрепа на 9-месечната Мартина Петрова, която страда от левкемия, а за лечението й в чужбина по предварителни данни са необходими между 100 и 150 хиляди евро.До момента има събрани средства само за първоначалната терапия, но не и за цялостното лечение.

181 са зрелостниците на Езиковата гимназия тази година, средният успех на випуска ще стане ясен до няколко дни.

Тодор Кръшков


15 Коментара

Хороскоп за 17.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини