От х:

Днес в x:

Пейо Бойчинов е републикански вицешампион по бадминтон, с Панев – сребърни на двойки

Изображение 1 от 3

    Високата класа на бадминтон школата на Хасково беше доказана още веднъж на Държавния личен шампионат за мъже и жени, който приключи днес в зала „Европа“ в София. Върховете на стълбицата окопираха все нейни възпитаници.

    Състезаващият се треньор от БК Хасково Пейо Бойчинов е вицешампион на сингъл. Златото спечели номер 2 Даниел Николов, който е хасковски възпитаник, но се състезава открай време за Виктори БК София. Мачът между двамата завърши  за 29 минути с резултат 21:12, 21:14.

    Пейо Бойчинов и Иван Панев, които влязоха в надпреварата на двойки под номер 1 завоюваха сребро в категорията. Шампиони са  Иван Русев от БК ВИАС София и Димитър Янакиев от Левски Люин. Медал за Хасково има и с цвета на бронз при двойките, изработен от Мартин Колев. Таня Иванова приключи на ¼ финала при двойките жени.

    Хасковлийката Стефани Стоева, която се състезава за  БСК Пазарджик спечели две титли на държавния личен шампионат. В сингъла тя победи втората поставена в основната схема – Мария Мицова от БК Анета Янева-НСА. На жени двойки европейските шампионки от Уелва 2018 и номер 1 в схемата Габриела Стоева и Стефани Стоева се окичиха със златото.

    Шампиони при смесените двойки са  Алекс Влаар от БК Левски Люлин и Мария Мицова.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини