От х:

Днес в x:

Меркел: Европа не може повече да разчита на защитата на САЩ

Канцлерът на Германия Ангела Меркел, цитирана от АФП, заяви твърдата си позиция, че Европа не може повече да разчита на защитата на САЩ и  призова Европейския съюз да поеме съдбата си в свои ръце.

"Повече няма такова нещо, че САЩ просто ще ни защитават, но Европа трябва да поеме съдбата си в свои ръце. Това е задачата на бъдещето". Реакцията й е следствие на решението на президента на САЩ Доналд Тръмп  да денонсира ядреното споразумение с Иран, с което напрактика  изостави традиционните си съюзници.

Подобен коментар канцлерът направи по отношение на САЩ точно преди година. Според медии с думите си канцлерът показва, че не разчита повече на САЩ като надежден партньор.

Френският лидер Еманюел Макрон е на среща с Меркел в Германия.

В Аахен е и премиерът на България Бойко Борисов, който  участва в Понтификалната служба в катедралата там. Премиерът присъства по лична покана на френския президент Еманюел Макрон за церемонията по връчването на годишната Международна награда „Карл Велики“.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Банго Васил
    1 -1
    15:15, 10 май 2018
    Не разбирам защо Мелкелицата не разчита на САЩ за отбраната Ами тя не трябва да се страхува ние сме твърдо зад неяи ще опазим ЕВРОПАТА с нашите 2 бр МИГ 29 които са в ремонт снашите 50 танка които едвам вървят и с прогнилите РИБАРСКИ лодки от Несебър Созопол Варна и Бургас и най вече с пожарните коли и върховния ни Командуващ Бойко БОРИСОВ---на президента не разчитам той е слаб като военен
Последни новини